Hur man gör torkade ananasblommor

Går den tuffaste delen av att göra en tårta i slutet, precis när du tror att du är klar? Den tårtan är ur ugnen, avkyld och frostat – men hur gör man det på ett vackert sätt? För dem av oss med alla tummar och ingen konditorivetenskap, är det den sista kullen att klättra. Om du inte bryr dig om att dekorera med artificiellt färgad glasyr eller godis, så är det allt mer utmanande.

Södra bagare har ett litet knep som jag skulle vilja lära dig – en härlig, helt naturlig garnering för den klassiska kolibrikkakan, men en som också kan göra så gott som så mycket annat från cupcakes till cocktails. Så här gör du torkade ananasblommor – det sötaste sättet att dekorera en tårta.

(Bildkredit: Lauren Volo)

Torkade ananasblommor är ett vackert bakverk som du enkelt kan kopiera hemma med en varm ugn och få delar av utrustningen. Denna garnering tar söt ananas till en krispig, söt, söt, tårta, nästa nivå garnering.

Torkade ananasblommor: Tre steg

Ananasblommor är en ätbar garnering, men de som smakar så bra som de ser ut. De tunna kanterna skarpa lätt i ugnen, medan mitten blir tjock och ananasens sötma sötma koncentreras till en godisliknande konfekt.

Så hur gör du torkade ananasblommor och inte bara vanliga olötorkade ananasskivor? Det finns tre steg.

 1. Skär ananasen smidigt.
 2. Torka det istället för att dehydrera det.
 3. Forma blommorna medan ananasskivorna fortfarande är varma från ugnen.

(Bildkredit: Lauren Volo)

Använd färsk ananas och skiv den tunt: Låt dig inte frestas att köpa de förskurna ananas från mataffären (du behöver ananas kärna intakt) eller konserverad ananas för att göra ananasblommor. Konserverad ananas har för mycket socker och kommer inte att torka till samma böjliga konsistens. Ta en färsk ananas i stället och skiv den tunt själv.

Ananasblommor är ugns-torkade: Istället för att dehydrera ananasskivorna för att göra dem täta och smidiga, använd den torra värmen i ugnen för att släcka bort fukt. Ugnen kommer att vara låg och långsam, och ananas kommer att torka över två timmar.

  10 Soppa att ge i en Mason Jar

(Bildkredit: Lauren Volo)

En kylhylla torkar skivorna snabbare: En färsk ananas kommer att ge 24 till 30 skivor, för många för att passa på en plåt eller kylhylla, så vi kräver att stapla flera kylställ med aluminiumfoliebollar som stigare. Kylhyllorna tillåter ugns varm luft att cirkulera runt blommorna och torka dem snabbare.

(Bildkredit: Lauren Volo)

Forma blommorna medan de fortfarande är varma: När ananasskivorna torkas men fortfarande varma, vill du forma dem till blommor. De kommer naturligtvis att ha krullade lite i ugnen och kan vara vackra precis som de är, eller du kan drapa dem över botten av ett glas eller muffinspåse för en mer koppliknande form.

Förvara dem i en lufttät behållare: Dessa ananasblommor är benägna att bli floppy om de lämnas för länge, så gör dem den dag du planerar att använda dem eller förvara dem i en lufttät behållare i upp till två dagar.

Du kan använda dina ananasblommor för att garnera något antal desserter eller cocktails. Vi använder dem för att dekorera vår klassiska kolibrikaka.

Hur man gör torkade ananasblommor

 • 1

  stor ananas

 • Utrustning
 • Kockens kniv

 • Pappershandukar

 • 2 till 3

  trådkylare

 • Aluminiumfolie

 • Rimmat bakplåt

 • Muffin tenn eller glas

Instruktioner

 1. Ställ ugnen för torkning: Ordna ett stativ i den lägsta delen av ugnen, ta bort alla andra ställen och värma till 200 ° F eller dess lägsta inställning. Gör 12 aluminiumfoliebollar, var och en ungefär lika stor som en golfboll och platt något.

 2. Skala och torka ananasnötet: Placera ananas på sin sida på ett skärbräda och skära av toppen och botten. Ställ ananas upprätt. Arbeta dig runt ananas, skära av skalen i remsor. Klipp tillräckligt djupt för att ta bort “ögonen”, men spara så mycket av köttet som möjligt. När du är klar, trimma bort några ögon eller bitar av spindel som du kanske har missat. Skär ananaset smidigt i 1/8 tum tjocka rundor.

 3. Torka ananasskivorna på pappershanddukar: Lägg ananasskivorna i ett enda lager på pappershanddukar och klappa torrt med extra pappershanddukar.

 4. Flytta ananasskivorna till torkställen: Lägg ananasskivorna i ett enda lager på 2 till 3 trådkylare, se till att de inte rör. Stapla rackarna på ett rimmat bakplåt med hjälp av foliebollarna som mellanlägg i varje hörn mellan rackarna.

 5. Torka ananas: Flytta hela inställningen till ugnen. Torka tills skivorna torkas men fortfarande smidig, 2 till 3 timmar.

 6. Forma blommorna: Medan skivorna fortfarande är varma, drapera dem över baksidan av en muffinspåse eller ett glas för att bilda en koppform och svalna helt.

Receptanteckningar

Lagring: Dessa ananasblommor är benägna att bli floppy om de lämnas för länge, så gör dem den dag du planerar att använda dem eller förvara dem i en lufttät behållare i upp till 2 dagar.