Recept: Vit Pizza med Avokado, Spenat och Mozzarella

(Bildkrediter: Kristin Teig)

När Cambria slängde sin pizzafest på verandan visste hon att hon behövde minst en bra vegetarisk pizza. Så vi lagade upp denna vita pizza med en garlicky ricotta sås (ingen matlagning krävs!), Toppad med handfuls av färsk spenat och lyxiga skivor avokado och mozzarella.

Det är ett ganska bra sätt att välkomna en vegetarian till pizzafesten – men var noga med att göra extra, för att alla andra kommer noga vilja ha en skiva också.

(Bildkrediter: Kristin Teig)

Jag har en ganska lika möjlighet kärlek till röd sås (se vårt grundläggande röda pizza sås recept här) och vit sås på pizza. Röd sås hör till alla klassiska toppings som färsk parmesan, basilika, prosciutto och andra italienska läckerheter.

Men vitsås har sina egna nöjen, vilket ger en krämig bas för milda påfyllningar som gröna och rökiga kött som bacon. Jag föredrar min garlicky att skära genom såsens rikedom.

Denna pizza är ganska enkel och kommer att gå bra med vilken vit sås du väljer att använda, även om jag erbjuder min egen lilla favorit nedan. Var noga med att använda hela mjölkmozzarella; eller, för en extra fantastisk behandla, bitar av gooey burrata.

(Bildkrediter: Kristin Teig)


Vit Pizza med Avokado, Spenat och Mozzarella

Serverar 6 med 3 små pizzor

 • För såsen:
 • 1/2 kopp

  helmjölk ricotta

 • 1/4 kopp

  hälften och hälften

 • 1 matsked

  olivolja

 • 2 kryddnejlika

  vitlök, malet

 • Salt och nymalt svartpeppar

 • För pizza:
 • 3

  små bollar av pizza deg, som från detta recept

 • 6 matskedar

  finhackad rödlök

 • 1

  Hass avokado, pitted och tunt skivad

 • 3 koppar

  baby spinat, grovhackad

 • 6 ounces

  hela mjölkmozzarella, skivad

 • 1/4 kopp

  riven parmesanost

För att göra såsen:

Blanda ricotta, halva och halva olivolja och vitlök tillsammans i en liten matberedare och krydda med salt och peppar. Alternativt kan du gräsa eller riva vitlöken fint och blanda såsen för hand. Såsen kan kylas upp till 3 dagar.

Att baka pizza:

Förvärm ugnen till 500 ° F. Placera en baksten eller bakplåt i ugnen när det värmer. Täck en boll av deg i en tunn runda ca 10 tum över. Sprid med ca 1/4 kopp av den vita såsen och 2 matskedar hackad rödlök. Överför till bakstenen eller bladet och baka till kanterna börjar brinna och pizzaens botten är inställd – 2 till 3 minuter beroende på din ugn.

Strö med ca 1 kopp spenat och topp med skivor avokado och mozzarella. Baka i ytterligare 2 till 4 minuter, eller tills spenaten är viss, avokado värms igenom och osten delas smält.

Ta bort från ugnen, strö med ytterligare salt och peppar och parmesan. Servera omedelbart.

Att grilla pizza:

Förvärm din gasgrill med alla brännare i hög 10 till 15 minuter innan du planerar att laga mat. (Alternativt starta en kolgrill.) När du har upphettat, stäng av eller sänk halva brännare, skapa ett område med direkt värme och ett område med indirekt värme. (Alternativt, banka en kolgrill för att skapa områden med direkt och indirekt värme.)

Täck en boll av deg i en tunn runda ca 10 tum över. Smörj lätt med olivolja och grilla över direkt värme, med locket stängt, tills degen i botten är inställd och börjar visa grillmärken – 1 till 3 minuter. Använd tang för att vända på pizza och flytta den till indirekt värme.

Sprid med ca 1/4 kopp av den vita såsen och 2 matskedar hackad rödlök. Täck och koka i ca 1 minut eller tills kanterna börjar brinna. Strö med ca 1 kopp spenat och topp med skivor avokado och mozzarella. Stäng grillen och koka i ytterligare 2 till 4 minuter, eller tills spenaten är viss, avokado värms igenom och osten är delvis smält.

Ta bort från grillen, strö med ytterligare salt och peppar och parmesan. Servera omedelbart.

(Bildkrediter: Kristin Teig)