Chez Pims Mix-on-the-Counter Flaky Pastry Dough Recept Reviews

Kolla in den här söta videoen som Chronicle Books gjorde för matbloggar Chez Pims nya bok The Foodie Handbook. Medan det kan vara för sent på året att göra henne nektarine galette, är Pims ovanliga bakverk degen metod som hoppar över skålen värt ett andra utseende. Särskilt med tårta säsongen precis runt hörnet.

Vad som är bra med detta recept är att det är födt av ett misstag. Enligt The Foodie Handbook, Pim lämnade oavsiktligt hälften av vattnet ur Judy Rodger (Zuni Cafe, San Francisco) recept. Hon upptäckte att degen var stretchig och väldigt lätt att arbeta med och resulterade i en fläckig ömskorpa.

Jag gav Pims “mycket fläckiga bakverkdegg” ett försök igår kväll. Receptet och instruktionerna finns i videon (1 3/4 koppar mjöl, 1 kopp saltade smör och 1/4 kopp vatten.) Degen var mycket roligt att nypa och trycka runt och det kom fint samman. Det var något mycket tillfredsställande att arbeta med mina händer. Jag har aldrig känt det sättet när du använder matberedaren eller till och med en skål och konditorivaror.

Pim rekommenderar starkt att använda en degskrapa och jag håller med om det. Om du inte har en, försök försiktigt skrapa din räknare med en stor kniv.

En anteckning på smöret. Jag hoppas du märkte att det står saltade Smör. Jag har inte vana att hålla saltat smör till hands, så jag löstes 1 tesked salt i kvartkupan vatten och det fungerade bra.

När din deg är ihop, samla den i en boll och tryck in i en skiva. Vik skivan i plast och kyl.

Vad videon inte gör uppenbarligen är att degen efter den första resten (30 minuter) avlägsnas från kylskåpet, rullas ut, viks i tredje part och rullas ut igen. Detta upprepas två eller tre gånger och sedan är degen uppdelad i två, platta i skivor, inslagna och kylda igen, denna gång i en timme. Nu är det klart för sin slutliga utrullning och fyllning.

Degen var rolig och lätt att arbeta med. Den rullade ganska tunn och var smidig och jämn. Det var verkligen en film! Jag kollade Ruhlmans förhållande och han rekommenderar 3-2-1 Pie Dough som är tre delar mjöl till två delar fett till en del vatten. Detta recept kräver ett något högre förhållande mel till fett och, som noterat, halva mängden vatten. Fortfarande fungerar det.

Jag ger det höga betyg för den utlovade flakinessen och smaken också. Jag var lite bekymrad över att hantera det så mycket – först med mina händer och sedan alla vikning och rullande. Men det är det vikande och rullande som producerar den flerskiktade fläckigheten, som croissant eller puffdekor.

Pim säger i hennes video att vi alla behöver en gå till konditorivaror och hon har rätt. Jag tror att jag kommer att gå med henne i starkt rekommendera den här. Det är en vinnare!

• Pim Techamuanvivis blogg Chez Pim är världsberömd och hennes nya bok The Foodie Handbook släpptes bara från Chronicle Books och finns tillgänglig på Amazon för $ 16.47.

Relaterad: Receptöversikt: Kockens Illustrerade Vodka Pie Crust