20 hjärtliga sopprecept till hösten Lunchpaket och middagar

Är soppa den perfekta lunchen? Det är en bekväm framtidsmåltid, och det ger en skön känsla av ditt skrivbord med sin varma näring. Men det finns bara en sak som ofta håller oss tillbaka från att föra soppa till lunch: Kommer det fylla oss? Svaret är ja, om du väljer rätt soppa.

Här är 20 hjärtliga soppor som kommer att värma dig från insidan – från kål och ris soppa till kycklingsoppa med fänkål och farro. Varje bit är laddad med hälsosamma saker, och kommer att hålla dig mätt om eftermiddagen.

(Bildkredit: Emma Christensen)

1. Southwestern Butternut Squash Soup

Butternut squash soppa är en av de måltider som definierar hösten. Den här versionen kombinerar kummin och koriander för kryddig värme, medan en pressning av apelsin och lime ger det en träff av senhöstens solsken. Om du vill göra det ännu mer fyllning, lägg till en handfull korn eller brunt ris till soppen nära slutet av tillagningen.

(Bildkredit: Kimberley Hasselbrink)

2. Kycklingsoppa med fänkål och Farro

Studded med seigt hela farro och slöjor av fänkålstalks i stället för selleri, detta är långt ifrån din genomsnittliga skål med kycklingsoppa. (Men det trivs som alla bra.)

(Bildkredit: Coco Morante)

3. Röda linssoppa

Linsensoppa är tröstande, enkel och lätt att kasta ihop med det minsta lägsta innehållet. Det är den perfekta go-to när du vill ha något hjärtligt men friskt.

(Bildkrediter: Chronicle Books)

  Recept: Bakad Corn Pudding Gryta

4. Stekt grönsaksoppa

Den bästa delen om denna soppa är att kan stekta grönsaker med avsikt att göra det eller du kan använda oavsett rostade grönsaker som du har kvar för att göra det till en del av din nästa dags måltidsplan.

(Bildkredit: Melissa Ryan)

5. Jacques Pépins Rustik purjolök och potatissoppa

Denna soppa är enkel, mångsidig, tröstande och tillfredsställande – alla de bästa kvaliteterna av en måltid som är perfekt för kyliga dagar.

(Bildkrediter: Tro Durand)

6. Hot & Sour Soup med svamp, kål och ris

Denna soppa har en kryddig, snygg buljong fylld med svamp, doftande ris och smältande korkar. Det är varmt och surt, ljuvt men ändå enkelt, starkt men ljust – allt du vill ha just nu.

(Bildkredit: Kimberley Hasselbrink)

7. Ina Garten’s Wild Mushroom & Farro Soup

Denna soppa är rik och tillfredsställande, och påminner dig lätt om en stark grädde med svamp soppa med farro, grönsaker och pancetta.

(Bildkredit: Kimberley Hasselbrink)

8. Kyckling linssoppa

Inte bara är denna kycklingsoppa god och näringsrik, men det är också hjärtligt nog att fylla dig och hålla dig nöjd hela eftermiddagen.

(Bildkrediter: Tro Durand)

9. White Bean & Bacon Soup

Allt du behöver för att komma igenom vintern är här i en kruka. Det är en soppa som är krämig, brothy och chunky, med salta vita bönor och skinka.

(Bildkredit: Kimberley Hasselbrink)

10. Slow-Cooker selleri soppa med bacon

Denna snabba, lätta och superkrämiga soppa kommer att påminna dig om traditionell potatis-purjisoppa, men med selleri som står inför leeksarna.

  Recept: Enkel lax Teriyaki

(Bildkredit: Casey Barber)

11. Chunky italiensk bröllopsoppa med pasta

Från minsta köttbullar och gröna grönsaker, till pasta och en rik tomatbuljong är det bara för svårt att välja din favorit del av denna soppa.

(Bildkredit: Kelli Foster)

12. Varm och sur soppa

Det här är den typ av varm, tillfredsställande soppa som du vill äta om och om igen. Det spricker med smak och otroligt lätt att dra ihop.

(Bildkredit: Lauren Volo)

13. Weeknight Rotisserie Chicken and Gnocchi Soup

Denna allvarligt tillfredsställande soppa i en film att göra tack vare användbara butiksköpta ingredienser som rotisserie kyckling och potatisgnocchi.

(Bildkrediter: Anjali Prasertong)

14. Bean, Bacon och Butternut Squash Soup med Swiss Chard

I den här versionen av bön- och bacon soppa, mjuka kuber av butternut squash och silkeslen strimlor av chard lägga lite friskhet, omvandla denna soppa till en tröstande och näringsrik en-potta måltid.

(Bildkrediter: Megan Gordon)

15. Krämig Curried Blomkålssoppa

Denna enkla och oemotståndliga puréed soppa får en touch av extra creaminess från kokosmjölk och en lätt kryddad smak från kummin, koriander och gurkmeja.

(Bildkredit: Emma Christensen)

16. 30-Minute Chicken Posole

Posole är en enkel måltid som kombinerar allt du älskar om mexikansk mat. Det är färskt och ljust, kryddigt och kallt, krispigt och sejt – allt i en skål.

(Bildkredit: Nealey Dozier)

17. Italiensk korv och tortellini soppa

En smakfull tomatbuljong gör den perfekta basen för denna hjärtliga soppa som blandar varm tortellini med smulad korv. Detta är precis den typ av lunch som kommer att bära dig genom en hård eftermiddag.

  25 Make-Ahead sommar frukostar

18. Svamp och bygssoppa

För att ge buljongen otroligt rik, umami-forward smak, beror denna snabbsoppa på torkade porcini svampar tillsammans med de färska svamparna.

(Bildkrediter: Tro Durand)

19. Kubansk svart bönsoppa

Det här receptet är bäst tillagat, lågt och långsamt, så småningom belönar du med en soppa som är oemotståndligt krämig med djup, rik smak. Detta är en att göra, äta i några dagar, och frys sedan som ett vårdpaket för ditt framtida själv.

(Bildkrediter: Tro Durand)

20. Turkiet Tortillasoppa

Denna soppa är verkligen en samling av rester: frysdiskar, en halv avokado för garnering, slutet på en massa koriander och de sista krossade bitarna av en påse tortillakorr – även om du aldrig vet att du tittar på det och definitivt inte efter smaken.