Recept: Zucchini-Potatis Frittata

Förra veckan belyser vi Andrea Chesmans fantastiska bok Serverar upp skörden, en jordnära och tillgänglig guide till grönsaker och recept för varje säsong. Vi älskar hennes matlagning och vi är glada att ge dig ett recept direkt från hennes sidor. Det var bara den läckra saken vi har ätit denna vecka, så det verkade som en säker plockning!

Läs vidare för receptet, våra tankar och steg-för-steg-bilder av denna frittata.

En frittata ligner mycket på en omelett, förutom att den inte viks och den är bakad i ugnen. Denna speciella frittata är dock också en riff på den spanska tortillan – en bakad äggfat lagrad med potatis. Det är fantastiskt komfortmat – krämig, ostlik, öm från potatis. Det är också väldigt närande och bra för rester.

Detta recept krävde också skinka eller kanadensisk bacon (vi använde vanlig bacon som behövde användas), courgett eller sommar squash (du vet att de sakerna springer ut ur trädgårdar och i bilstolar över hela landet just nu), Cheddarost , och lite salt och peppar. Enkel! Och ändå matar maträtten på ett sätt som föreslår mer än summan av dess delar. Varje del hanteras klokt och kokas separat innan de läggs ihop, kokas och bakas.

Låter som mycket arbete, va? Det är inte svårt och resultaten är helt fantastiska. Vi hade detta till middag en natt och frukost nästa morgon.

Här är det – läs vidare för våra kommentarer nedan.

Zucchini-Potatis Frittata

serverar 4-6
Recept reprinted från Andrea Chesmans Serverar upp skörden med tillstånd från Storey Publishing

  Recept: Enkel ris Pilaf

1 medellång korg eller gul sommar squash, skivad
Salt
4-5 matskedar extra jungfruolja, eller mer efter behov
1 1/2 pounds vaxartad potatis, tunnskuren
1 stor lök, halverad och tunt skivad
1/4 pund rökt kanadensisk bacon eller skinka, tärnad
6 ägg
Nymalen svartpeppar
1 kopp riven Cheddar

1. Kombinera zucchini och 1 tesked salt i en kolv och kasta bra. Lägg åt sidan för att tömma i 30 minuter.

2. Värm 3 matskedar av oljan över medelhög värme i en stor, välsorterad gjutjärnspanna eller ugnssäker nonstick-stekpanna. Tillsätt potatis och lök, reducera värmen till medelstora och koka, flera och rör om ibland tills potatisen är mjuk, ca 20 minuter. Öka värmen till medelhögt och fortsätt matlagning, kastar ibland tills potatisarna är bruna, ca 5 minuter. Ta bort potatis med en skivad sked, men håll spisen på brännaren.

3. Överför zucchini till en ren kökshandduk och klappa torr. Tillsätt zucchini och kanadensisk bacon i stekpannan och sauté över medelhög värme tills kucchini är bara öm, ca 4 minuter. Ta bort zucchini och kanadensisk bacon med en slitssked. Häll stekpannan över värmen.

4. Smaka på ägg och peppar till smak i en medium skål tills den är väl blandad. Vik i potatis, zucchini och kanadensisk bacon och ost.

5. Förvärm ugnen till 350 ° F. Lägg 1 till 2 matskedar av den återstående oljan till stekpannan som behövs för att lätt täcka botten. Häll i äggblandningen, minska värmen till medelstora, och koka utan omrörning tills botten är inställd, ca 10 minuter.

6. Överför stekpannan till ugnen och baka till toppen är inställd, 5 till 15 minuter, kontrollera varje 5 minuter.

7. Placera en serveringsplatta ovanpå spisen och försiktig invert. Frittaten skulle falla ur pannan. Skär i kilar och servera.

  15 sätt att äta potatis till middag

• Vi hittade det första steget att salta zucchini för att vara intressant. Var detta för att ta bort bitterhet? Detta är det enda saltet i receptet och vi var rädda för att det skulle vara tråkigt, men uppenbarligen sallad zucchinijuice oozed ut i allt annat och fick det att smaka bra. Vi märkte inte heller den vattniga konsistensen vi har upplevt i andra veggiequiches.

• Att laga bacon och zucchini tillsammans förbättrade verkligen smaken av båda.

• Matar potatis och lök tog längre tid än vad vi förväntade oss – cirka 30 minuter. Vi kan ha klippt potatisskivorna för tjocka.

Sammantaget var detta ett bra recept – läckert, lätt och idiotsäker. Vi rekommenderar det – tillsammans med boken.

• Köp Serving Up Harvest för $ 11.53 på Amazon.com

(Bilder: Tro Durand)