Ranch Dressing Taste Test: Vi försökte 10 varumärken och valde vår favorit

Ranch är Amerikas mest populära salladsdressing. Så populärt, faktum att vi slather det på saker som inte är sallad också – pizza, kycklingremsor, potatisskinn. Visst kan ranch dressing ha börjat som ett sätt att göra isberg intressant, men sex decennier efter debuten på en Santa Barbara dude ranch som heter Hidden Valley, har dressingens mångsidighet och popularitet förtjänat den bästa konditorstatusen tillsammans med ketchup och senap.

Eftersom ranchens popularitet har stigit, så har också antalet varumärken kasta sina versioner i ringen. Det finns OG-märket Hidden Valley Ranch, med sina många variationer, plus minst en från nästan varje flaska salladsdressingproducent. Med så många att välja mellan var det tydligt hög tid att bestämma vilken som är bäst.

Hur jag testade Ranch Dressing

Jag samlade alla tappade ranchförband som jag kunde hitta för ett blankt smakprov. För att se till att spelplanen var jämn, begränsade jag urvalet till hållbara alternativ, istället för kylt, och innehöll inte några smakvarianter som Sriracha, chipotle eller bacon och cheddar (även om de låter riktigt bra).

Jag inbjöd också en 11-årig ranch-dressing connoisseur för att hjälpa mig att smaka. Hon är en av min dotters vänner, och är känd bland hennes skolbordslunch för hennes oförskämda kärlek till ranchen. Som ett resultat är denna tjejs gom så finjusterad till dressingens nyanser att hon kunde bestämma vilken var varumärket hon äter hemma. (Kom ihåg att det här var en blindprovning.)

Tellingly hittade hon också en ny favorit, som också var min favorit. Vi smakade dem både på egen hand och med morötter. Så här stack de upp.

  23 grönsaker och korn att servera med perfekt kokta fläskkotletter

The Ranch Dressing Taste Test

(Bildkredit: Amazon)

Kraft Classic Ranch, $ 4,50 för 16 ounces

Det var det sjunde vi försökte, och så snart vi visste visste vi att det var en vinnare. Den är rik och krämig med en stark tang och den mest klassiska ranchens smak. I själva verket smakar den väldigt lik Cool Ranch Doritos, som i min värld är en bra sak.

(Bildkredit: Hela matar)

365 Everyday Value Organic Ranch Dressing, $ 4 för 16 ounces vid 365 av Whole Foods

Den sista vi smakade visade sig vara en av de bästa i gänget. Varumärket Whole Foods är tjockt och krämigt som förväntat, men också ljust och tårt, med en uttalad dill smak.

(Bildkredit: Amazon)

Ken’s Steakhouse Ranch Dressing, $ 4,50 för 16 ounces

Med ren chans var den här belägen bredvid Hidden Valley Ranch i vår provsmakning, och det smakade otroligt likt – mycket tjockt och krämigt med en intressant ostliknande anteckning. Men Ken gjorde högre för att vara rikare och ha en mer urskiljbar lök och ört smak.

(Bildkredit: Amazon)

Hidden Valley Ranch Classic, $ 5,50 för 16 uns

Med tanke på detta är den ranch dressing som jag antagligen har ätit mest av under min livstid, blev jag förvånad över att det inte tog toppen. Det är också den som min medsmakare snabbt bestämmer som den hon äter hemma. Men vi båda slutade göra poäng lite lägre eftersom det är på den intetsägande sidan i jämförelse med resten. Det har en lite ostlikt smaken, vilket är trevligt, men örterna är knappt detekterbara.

  Vad kan jag göra med grön bambu ris?

(Bildkredit: Mål)

Brianna’s Kärnmjölk Ranch Dressing, $ 3,50 för 12 ounce på Target

Det här är väldigt väldigt tårt men ändå super rik och krämig, med mycket uttalad lök smak. Det är välsmakande men skryter lite för “French Onion dip” för att göra högre poäng.

(Bildkredit: Mål)

Newmans eget, $ 4 för 16 uns

Det här är nästan överväldigande tårta, så mycket att det är svårt att smaka på några örter alls. Det har också en lite udda eftersmak.

(Bildkredit: Mål)

Hidden Valley Ranch Simply Ranch, $ 3,50 för 12 ounce på mål

Det finns en distinkt äggig, majonnäsliknande smak för denna, utan mycket örtmak för att hjälpa till. Det påminner oss verkligen för mycket av Mayo.

(Bildkredit: Trader Joe’s)

Organic Ranch Dressing, $ 3 för 16 ounces hos Trader Joe’s

Så mycket som jag vill smaka på några örter i min ranch dressing är det nästan för mycket. Smaken är väldigt tung med smakliga kokta örter, nästan som du förväntar dig i sås och konsistensen är mycket tunn. När vi var färdiga scorade jag på etiketten och såg att den är gjord med oregano, vilket jag inte är säker på är det bästa valet för ranch.

(Bildkredit: Walmart)

Annies Cowgirl Ranch, $ 3 för åtta ounce på Walmart

Jag är fan av många Annies produkter, men var inte en fan av detta. Det är mycket mer gulbrunt än resten, vilket inte är så ögonblicande som du vill att det ska vara. Konsistensen är också tunn och lite gritty och smaken är väldigt salig, nästan som kycklingbuljong. Jag förväntar mig att ranchen smakar gräddig och ljus, som en förtjockad blandning av kärnmjölk och gräsbevuxna örter, och detta är bara för långt från mina förväntningar.

  Recept: Vegetarisk Pho (vietnamesisk Nudelsoppa)

(Bildkredit: Mål)

Wishbone Ranch, $ 2,50 för 16 uns på Target

Den här är mycket vitare än något annat märke som vi försökte. Det ser ut som en pudd av Elmer lim eller Wite-Out med fläckar av peppar i den. Visas smaken och konsistensen är lika artificiell som den ser ut. Munnen är exceptionellt tjock och silkeslen på ett mycket onaturligt (och ganska unnerving) sätt. Lägg till i den smala smaken och det här är bara en stor nej.

Har du ett favorit ranch dressing varumärke? Lägg det i kommentarerna nedan!