Måndag Middag, Fredag ​​Lunch: En strategi för att sätta Måndag-Nattmiddag till Lunch för Veckan

Några helger flyger så fort att måndagen träffar och du inser att du inte gjorde något för att förbereda sig för veckan framåt. Tack och lov är måndag en perfekt dag för att hoppa igång resten av veckan genom att äta middag och förpacka dig några arbetsdagsluncher samtidigt. Här är fem snabba sätt att göra måndagens middag till lunch för resten av veckan.

Grundstrategin

Dubbel en eller två komponenter från middag och vänd dem till lunch för veckan. Parning kokta proteiner med några grundläggande grunder och färska grönsaker gör fredagens lunch ännu mer tilltalande än måndagens middag.

Grillad kyckling med fänkål, morötter och gremolata

(Bildkredit: Kimberley Hasselbrink)

1. Skaka en extra kyckling.

Eller bara hämta en extra rotisserie kyckling när du kör i affären på måndag kväll. Rostad kyckling (eller långkokt fläsk som du började innan du arbetar) kan vara måndagens middag och sedan omvandlas till smörgåsar, burritos, ramen eller risskålar under hela veckan. Alternativt kan du marinera och steka fast tofu eller laga hårdkokta ägg i stället för köttiga proteiner för veckan framåt.

Läs mer: 10 sätt att vrida fläsk eller kyckling till lunch för veckan

(Bildkredit: Dana Velden)

2. Upp sidorna.

Pastor, spannmål, bönor och grönsaker är lätt att dubbla och super-mångsidiga. En ödmjuk pott av bönor kan omvandlas till enkla sallader eller bönor. Korn blir starka sallader som håller hela veckan. Steka några extra sötpotatis för att bli en bas för luncher under hela veckan.

3. Lägg till något nytt.

Medan din kyckling och grönsaker rostar, sätter du på att skära och torka grönsaker, tvätta salladgröna och sätta upp behållare. Gör en snabb vinaigrette. Efter middagen, när alla rester är svala, kan du enkelt packa de tomma lunchbehållarna med rester, eller du kan slänga kvar kyckling, bönor och några av de fräscha grönsakerna med vinaigrette du gjorde för att bli en annan måltid för luncher hela veckan.

Bli inspirerad

  • 5 sätt att göra skära frukter och grönsaker senare
  • 10 Frysta livsmedel du kan packa till luncher utan att tina

Vilket är ditt favorit sätt att återställa rester för luncher?