Min Top 10 sätt att använda matprocessorn

Hur man gör färsk pasta degen i livsmedelsprocessorn

(Bildkredit: Emma Christensen)

Det skivar, det tärningar, det piskar upp en sats sommarpesto på nolltid! Min matberedare är ett av de multifunktionella köksredskapen som jag verkligen inte tror att jag kunde leva utan just nu. Idag tänkte jag att jag skulle ta en minut att överväga alla de underbara vägarna, stora och små, som jag använder regelbundet – vilket gör mitt liv lite lättare i processen. Här är vad jag kom med:

Hur man gör perfekt pesto varje gång

(Bildkredit: Emma Christensen)

Jag måste erkänna något innan jag dyker i: Jag mycket stör sällan att gräva ut de andra bilagorna och knivarna till min matprocessor. Jag har aldrig blivit vana med att använda den för att skära grönsaker eller annat prep-arbete. Huvuddelen av tiden lämnar jag standarden “chopping blade” i matprocessorn och använder den för allt jag gör.

1. Puréeing Soppa och såser: Det var faktiskt den främsta anledningen till att jag fick en matprocessor i första hand.

2. Förbereda Salsa, Pestos, Dips och Spreads: Med all den fina huggning och slipning som krävs för dessa recept, gör en matberedare verkligen jobbet mycket enklare.

3. Gör pastadegen: Jag trodde inte att det skulle fungera förrän jag äntligen försökte det, och nu ska jag alltid göra min pastadeig i matberedaren. Så enkelt.

4. slipning kött Slipa kött själv är billigare och säkrare (jag känner mig). Jag skär bara hela köttstycken i bitar, fryser dem tills kanterna är styva och pulsar dem sedan i matberedaren tills den grovt markas.

  Prova detta: Kanelvatten

5. Gör hemlagad majonnäs: Ännu ett annat exempel på matprocessorn som fungerar som min tredje arm i köket.

Hur man gör hemlagad jordnötsmör

(Bildkredit: Emma Christensen)

6. Slipnötter: Glöm haksmutor för hand – när jag vill ha några koppar finhackade nötter för dessertrester handlar det om matprocessorn.

7. Göra muttersmör: Och om du håller kvar nötkött lite mer över det floury-scenet så kommer du så småningom att ha hemlagad nötsmörsmör!

8. Slip hela korn i mjöl: Detta är inte så perfekt som en verklig kornkvarn skulle vara, men det fungerar bra för små satser specialmjöl.

9. Göra brödsmulor och smörkakor: Jag gillar verkligen hur fint matprocessorn kan skära mina bröd och kakor för saker som tillagning av mac och ost eller att göra en ostkaka skorpa.

10. Strimling Ost: Detta är faktiskt en av de få gånger jag går ut en av de andra knivarna. Om jag måste strimla hela block av ost för gryta eller liknande recept, får matprocessorn det gjort på en bråkdel av tiden.

På vilka andra sätt använder du regelbundet din matberedare?