Instant Pot Creamy Tomatusoppa kunde inte vara lättare att göra

(Bildkredit: Ärter och kritor)

Kitchns kolumn Delicious Links lyfter fram recept vi är glada över från de bloggare vi älskar. Följ med varje vardag när vi lägger in våra favoriter.

Det är efter Labor Day, folk, vilket betyder att det kan vara dags att gräva den alltid-Instagram-färdiga tomaten toast för en ångande skål med krämig tomatsoppa. Och jag hittade bara receptet att göra denna vecka.

Jag är typiskt en för att koppla min tomatsoppa med kakad grillad ost eller till och med ostigare croutoner, men det finns något om att toppa denna Instant Pot-version med krispiga parmesan-kikärter som gör att jag vill springa hem, smeka min multikökare till sauté och aldrig se tillbaka.

Skulle du titta på det? Det är det första steget i detta recept. Byt din Instant Pot till sauté och laga en lök i en matsked olja tills kanterna är gyllene. Tillsätt i vitlök och kryddor tillsammans med morötter, tomater, tomatsås, tomatpasta och grönsaksbuljong. Ställ in din IP till högt tryck i 15 minuter. Efter att ha tillåtit ett naturligt tryckfrisättning, lägg i gräddeost och puré med en nedsänkningsblandare eller vanlig mixer tills den är jämn men fortfarande tjock.

Topp med rostad parmesan kikärter och voila! Slutresultatet är ganska Instagram-kan också.

Oroa dig inte om du inte har en Instant Pot – Receptet innehåller också instruktioner för en spishällsversion av soppan. (Men verkligen, du borde nog få en Instant Pot eftersom soppsäsongen betyder IP-säsong.)

(Bildkrediter: Joe Lingeman | Kitchn)

Mer Delicious Soup Recept från Kitchn

  • Slow Cooker Chicken Enchilada Soup
  • Easy Slow Cooker Bean Soup
  • Hur man gör fransk lök soppa i långsam spis
  • Italiensk Bröllopsoppa

Vad är ditt favoritfås sopprecept?