Hur man skalar squash: ett enklare sätt

Butternut squash är en av våra favorit vintergrönsaker. Den håller sig i robust skick under de långa vintermånaderna, och dess söta, krämiga kött är ett välkommet tillskott till curries, pasta, soppor, sallader – och bra bara rostade och ätas på egen hand. Tyvärr är peeling av butternut squash en av våra minst favorituppgifter.

Många rätter, inklusive en av mina favorit pastas, kräver rostade kuber av squash, så jag kan inte bara skära squashen i hälften och steka den. Det måste skalas och kuberas.

Fram till väldigt nyligen, när jag konfronterades med en butternut squash väntar på att skalas, skulle jag sucka och dra ut den skarpaste peeler jag hade. Jag skulle klippa squashen i halva, lägga den skurna sidan ner och måla det noggrant som en gurka. Det skulle ta lång tid, och det var oerhört tröttsamt och tråkigt.

Sedan, när jag var i Frankrike på en matlagningskurs med Rosa Jackson, hade Rosa oss skal och skära upp en butternut squash för en utsökt gryta. Men hon gav oss inte en peeler; i stället hade hon oss skölja squashen på ett mycket enklare sätt. Så enkelt, faktiskt, jag slog mig nästan för att inte tänka på det tidigare.

Se hur vi skalar en squash nu, i galleriet ovan. Allt du gör är att klippa squashen i hälften (eller i tredjedelar, om den är särskilt stor) och klippa av toppen och botten så att den är platt och du kan stå på änden. Sedan använder du din skarpaste kockkniv och rakar snabbt bort ytterskallen.

  Ingredient Spotlight: Shiitake Svamp

Min man och jag båda har blivit väldigt skickliga på att skära av squashhuden på en bråkdel av tiden som vi brukade ta för att skala den på det mer traditionella sättet. Ja, du förlorar lite mer squash kött, men det är helt värt det. Vi kan piska upp butternut squashpasta och en ny favorit gryta på mycket, mycket mindre tid och utan trånga fingrar.

Några mer bra tips för peeling butternut squash?

Relaterad: Recept: Pasta med Butternut Squash, salvia och tallötter