5 Snabbare sätt att göra pasta till middag

Hur man gör Marinara Pastasås

(Bildkredit: Leela Cyd)

Matlagning upp en bit pastapasta är redan en veckodagsberedare – det är generellt ganska snabbt och det är alltid en folkmassan – men vad händer om du kan göra hela processen ännu snabbare? Sanningen är, du kan.

Genom att avgå några av de mest grundläggande pasta-matlagningsreglerna och leta efter matlagningstryck under vägen kan du få din pasta middag till bordet på ännu mindre tid än vad du någonsin trodde möjligt. Här är hur.

1. Koka sås och pasta tillsammans.

Omforma enpottspasta och du tittar på middag på 20 minuter och mycket mindre av en röra att städa upp efter. Kasta torr pasta, vitlök, rostade paprikor och soltorkade tomater i en stor sautépanna med vatten och låt hela pannan koka. Koka tills pastaen är al dente och de övriga ingredienserna har förtjockats för att bilda en smakfull sås.

Få receptet Pasta med rostade paprikor, soltorkade tomater och brie

2. Använd mindre vatten.

Kanske har du hört att du måste laga pasta i mycket vatten – många föreslår att du använder fyra till sex liter vatten för ett pund pasta – men det verkar som om det kan ta för evigt för en så stor vattenpott att slå en rullande koka.

Du behöver faktiskt inte använda så mycket vatten; mindre vatten kommer att koka mycket snabbare. I stället försöker du använda en mindre kruka fylld med tillräckligt med vatten för att täcka pastaen. Om du lagar långa nudlar som spagetti, gå till en stor sautépanna fylld med vatten, som lätt passar nudlarna istället för en kruka.

  Gratis nedladdning! Vår Custom Weekly Meal Plan Mall

3. Välj mindre, tunnare former.

Mindre eller tunnare pastaformer kokar snabbare än större, tjockare former. Gå för skinnigt ängelhår istället för spagetti eller linguine; det lagar på bara fyra till fem minuter istället för nio till 10. Eller prova mezzi rigatoni istället för regelbundna rigatoni; Det är halva längden på vanlig rigatoni så det tar några minuter mindre att laga mat.

Få receptet Blackened Chicken med Creamy Angel Hair Pasta

4. Koka inte det.

Du behöver inte ens vänta på att vattnet ska koka. Även om detta tekniskt inte kommer att göra för snabbare pasta, kommer det att göra för smartare pasta. Ställ istället din pasta i kallt vatten, lägg krukan och slå sedan av värmen och håll potten täckt. Pastan kommer att laga mat på samma tid, men nu behöver du inte vänta på att en kruk vatten ska koka innan lägger till din pasta.

5. Välj för färsk pasta.

Inte bara snurra en forkful av färsk pasta direkt du till Italien, men det är också ett snabbare alternativ än torkat. Färska pastakockar på ungefär fyra till fem minuter. Och medan det är väldigt roligt att göra från början, så kommer det naturligtvis inte att spara dig någon gång. I stället bara hämta lite färsk pasta i din mataffär eller italienska marknaden.

Lär dig skillnaden: Torr pasta mot färsk pasta