Gratis nedladdning! Vår Custom Weekly Meal Plan Mall

Veckans måltidsplanering är för alla, och det kräver inte ett bindemedel eller en kalender full av recept. Vi tror att ett enda ark kan hjälpa dig att organisera varje vecka om du lagar mat för en familj av en, två eller fyra. Vårt veckovisa måltidsplaneringsmall är en gratis nedladdning som du kan fylla i varje vecka medan du mästermåltid planerar.

Målplan Club: De första stegen

Vi sparkar av vår virtuella Meal Planning Club med en granskning av grunderna (se till att följa med på platsen). Vi definierar måltidsplanering som att välja en veckas värt middag recept på en gång så frågan om vad som är till middag besvaras för hela veckan.

De första stegen i måltidsplaneringen är det viktigaste, så vi började med en diskussion om skillnaden mellan måltidsplanering och måltidspreparat (spoiler: du behöver båda!). Vi granskade också de två stegen i måltidsplaneringsprocessen: handla ditt skafferi och sedan handla iRL.

Fånga upp på de första stegen i Meal Plan Club

  • Välkommen till måltidsplanklubb: Svaret på stressfri nattnightsdinners
  • Vad är skillnaden mellan måltidsplanering och måltidspreparat??
  • Det allra första steget i måltidsplaneringen är inte vad du tror
  • 5 Expert Meal Planners Dela sina livsmedelsbutiker hemligheter
  • Vad är din måltid Planering IQ? Ta den här quizen

(Bildkrediter: Susanna Hopler)

KLICKA FÖR ATT NEDLADA VÅRT MÅLPLAN MASKIN

Så här använder du denna måltidsplaneringsmall

Dina läxor är att ladda ner och skriva ut vår måltidsplaneringsmall. Det här bladet är en plan för måltidsplanering. Jag älskar att starta den här processen på fredag ​​kväll (med en cocktail i handen) efter att vi har tömt kylskåpet med pizza fredagen. När du kan hitta 20 minuters tyst tid är rätt tid att ge den här mallen ett försök.

  Recept: Korv, ägg och ostbrödbåtar

1. Börja med att göra lager: Titta på ditt skafferi, kylskåp och frys. Vad behöver användas i veckan? Skriv de här föremålen under “Använd upp” på mallen – på så sätt är det en massa visade arugula eller halv kopp ris när du väljer recept.

2. Välj dina måltider: Titta på din kalender och bestäm dina behov under veckan och notera dem på varje dag. Till exempel tisdagskväll har vi en PTA-händelse i skolan och behöver något snabbt, så jag noterar det under tisdag. Kanske har du roller derby träning efter arbete och behöver något snabbt och fyllande? Notera det också. Du kan välja mycket specifika recept eller allmänna idéer, som Tacos för tisdag.

3. Planera för måltid prep: När du väl har valt recept för veckan och innan du skapar en livsmedelsbutik, titta på veckan framåt. Vad kan du förbereda efter när du handlar mat för att göra veckan lättare? Detta kan vara lika enkelt som rengöring av grönsaker för sallader eller att göra salladsdressing. Detta kan också ge dig ledtrådar för livsmedelsgenvägar du kan ta tag i. Om du är kort i tid, gå och tag den förhackade butternut squashen på marknaden.