Jag gjorde Katy Perrys Cherry Pie och levde för att berätta talet

Det finns några saker i livet du måste försöka minst en gång. Den korta listan inkluderar, men är inte begränsad till, att cykla, bombarderar på en varm dag och slår ut ur huset efter utegångsförbudet, mager och dämpar naturligtvis Katy Perrys körsbärs paj. Ja, Katy Perry släppte precis ett recept på körsbärspaj och självklart behövde jag göra det omedelbart. För hej, det är Katy Perrys körsbärs paj.

Så pop som konfetti och ta ut Pérignon eftersom jag satte ut för att se om detta recept skulle kunna vara min tonårsdröm ikväll! Var det tigerns öga? Här är mina tankar.

Så, varför Katy Perry Har en Pie Recept, Hur som helst?

Om du inte har hämtat den senaste kopian av Teen Beat eller blivit omtyckt senast på underhållningsbloggarna, berättade Katy Perry nytt album med titeln Bon Appetit, som har fått ett recept på körsbärspaj.

Det är en rolig marknadsföring gimmick som lämnar fans alla ooey-gooey över de salacious texterna som är laced i låtarna. Plus finns det någon som inte verkligen älskar en bra pajrecept? I receptet hittar du ingredienser som “munvatten smör” eller instruktioner som säger att du “förföriskt” väver din galler. Jag lämnar det för dig att tolka.

En kort notering om receptet innan jag börjar på min resa

En av de svåraste sakerna du kan göra som någon som känner sig omkring fallgroparna i ett recept är att göra något exakt som det är skrivet när du vet att en ändring av ingredienserna eller processen kan förhindra sådana saker. Det här receptet var just det. Vid varje tur fann jag mig själv med ett knäppt öga och en snurre läpp som jag var tvungen att påminna mig om att göra det utan avvikelse.

Vid första anblicken verkar det som en söt, klibbig och läcker twist till det moderna pressmeddelandet om ett album. Om du gör mer än att glida, håll dig dock på dina blomningar.

Detta recept har noll omnämnande av salt. Var som helst. Det är inte listat i skorpan eller i fyllningen. Och även om jag alla använder stora ingredienser, kan jag använda allt ekologiskt smör och körsbär jag vill, men om det inte finns salt där för att få dem att sjunga, vad är meningen?

  Efterårsfødselsdag? 7 Classic Layer Cakes

Allt smör jag använde för receptet. Det är inte kylt.

(Bildkrediter: Sarah Rae Smith)

Smör, träffa mjöl.

(Bildkrediter: Sarah Rae Smith)

Förbereda Pie Degen

På instruktion berättas jag att massera det minglande smöret (ew) i mjölet tills det liknar sand medan man lägger isvattnet i slutet. Då ska du kyla det och rulla ut det för att använda.

Nu, låt oss anta en minut att du prenumererar på skolan av allt smör i en skorpa (jag gör det inte personligen, alla hagel Alton Brown). Jag känner inte till många bakare där ute som inte föreslår att kyla eller frysa ditt smör innan det skärs i mjölet. Varför? Eftersom det smälter i dina fingrar och smält smör är inte fläckigt smör och ger en fuktig skorpa. Men jag gjorde det som jag fick veta.

(Bildkrediter: Sarah Rae Smith)

Vänta, jag menar, jag gjorde nästan som jag fick veta. Degen behöll helt enkelt inte när de pressades. Det gjorde det inte. Så jag lade till ytterligare två matskedar vatten. Det här kan helt enkelt vara att mitt mjöl är fuktigare än Katys mjöl, trots allt mäste vi inte det i vikt men gjorde det genom att mäta kopp istället. Jag delade sedan degen, lindade den och kyldes den.

(Bildkrediter: Sarah Rae Smith)

Göra Cherry Filling

Nästa är fyllningen. Medan vår degen ligger i kylbrystet får vi veta att vi använder en 12-tums stekpanna med mer munvattenande smör, körsbär och en majsstärkelslam. Och med slurry menar jag att receptet kräver en wack-a-doo kombination av majsstärkelse och vatten. Den exakta linjen från receptet är:

Rör om majsstärkelse (3 msk) och vatten (2 msk) tills en tjock pasta bildas.

Du – i ryggen – kan du gissa vad som händer när denna “pasta” läggs till kirsebärblandningen i vår stekpanna? Jag menar att låtsas för ett ögonblick att de ingredienserna i den kvantiteten gör “en pasta” och inte “en goo som vänder sig till rock när den tas bort från skålen den kombineras i.” Några takers? Vad kommer att hända? Bitar. Chunks händer. Flytande ö, isbergsbitar av majsstärkelse kommer att hända. Varför? Eftersom det inte finns tillräckligt med vätska för att lösa upp den mängd majsstärkelse utan att den griper när den träffar värmen. Men jag följde instruktionerna.

  Fem små kök från detta gamla hus

Det är okej, Katy är fantastiskt på allt annat hon gör (förutom den hela vänstra hajen), så hon behöver inte vara bra på paj också. Jag menar att det bara skulle vara orättvist. Men jag förväntar mig den person som jobbar för henne som skrev detta för att inte slösa 30 minuter av min tid att plocka ut majsstärköar som jag visste skulle hända. Om du läser detta kommer jag gärna acceptera de 30 minuterna tillbaka i form av en massage. Snälla och tack.

(Bildkrediter: Sarah Rae Smith)

Jag drog blandningen omedelbart från värmen när majsstärkelsen greps och även om du skulle tro att blandningen skulle vara för soppig utan all den stärkelsen blandades in, så var det inte. Jag lagade inte ner det under de återstående två minuterna som receptet sa och slutade att fiska ut klumparna.

(Bildkrediter: Sarah Rae Smith)

Att göra en “förförisk” gitter

Jag lät kirsebärblandningen sätta som jag rullade degen ut för skorpan. Även med extra vatten tillsatt, var skorpan fortfarande lite torr för min personliga smak och smulrade lite mer än jag var bekväm med. Jag rullade ut den större av de två skivorna för bottenskorpan och hade fortfarande flera hål som behövde patchas och sidorna kom upp en liten bit kort. Lektion lärd: Dela inte degen lika. Problemet löst.

Jag poppade tennstycket tillbaka i kylskåpet medan jag arbetade på toppskorpen. Nu är det här sakerna blir extra smutsiga, eftersom vi är beordrade att “förtriva vår gitter förföriskt”. Jag hade en liten mängd kvarvarande och jag använde den för att springa runt kanten för att bilda en bättre yttre skorpe och sedan garnera med en körsbär (för Katy Perry.)

(Bildkrediter: Sarah Rae Smith)

Min första glimt på slutprodukten

Nu var det ugns tid. Fingrarna korsades, böner sägs och i det gick. Anvisningarna nämner inte någon form av ägg eller mjölk tvätt, socker strö eller folie täcka runt skorpans kanter. När det kom ut ur ugnen lät jag vila på natten.

  En jolly sort av Marshmallow: Italienska Spamoni

Sova tätt, Katy Perry paj, sova tätt.

(Bildkrediter: Sarah Rae Smith)

När jag vaknade paj såg ut som det hade natten innan. Inte hemskt, men inte fantastiskt. Det skulle passera på kyrkans potluck eller en middag med vänner. Det här är givetvis baserat på utseende – det är den delen som verkligen betyder något, eller hur? Som en sång, så länge du får kroken fast i huvudet, kommer de aldrig veta resten av orden är inte så bra.

Denna paj var inte annorlunda än den senaste popsången. Det var tolerabelt från ett avstånd, men hade tydliga brister en gång skuren in. Med detta sagt kan även en dålig popsång vara engagerande och lyssna på gång på gång.

(Bildkrediter: Sarah Rae Smith)

De slutliga resultaten

Den vilande natten över paj var en stor hjälp. Även om receptet stod enbart en och en halv till två timmar kyltid, hade jag inte fiskat ut majsstärkelse för att få den att vara för likvärdig, eftersom de flesta bärpajer dra nytta av en fullständig övernattning så att deras juice kan tjockna.

Påfyllningen var inställd, kladdig på rätt sätt efter den utökade vilan och tårta, eftersom kvalitet frysta bär hade använts. Skulle en nypa salt ha hjälpt? Japp. Den goda nyheten är att det inte fanns några majsstärk isbergar i sikte och ingen soppa röra i botten av pannan.

Skorpan skulle ha gynnats av en alternativ metod för skärning i smöret. Om smöret hade frysts först och sedan kört igenom en livsmedelsprocessor så det behöll sin konsistens skulle det ha haft en jämnare fläckig konsistens som verkligen bara uppstod på ytterkanterna. Det skulle också ha hjälpt det att släppa lätt ut ur pajpannan. Det var inte den bästa skorpan, men det var inte det värsta någonsin. Det behövde dock salt för att undvika dess kartong-esque smak.

För att hjälpa mig vände jag mig till kylskåpet och gjorde lite saltad vispgrädde. Det var tillräckligt för att rädda fyllningen, men inte tillräckligt för att ignorera smaken i smaken. Åt jag hela biten? Varför ja gjorde jag – jag menar att det är frukost paj. Vem skulle inte?