Brödrevolutionen av Peter Reinhart är ett brödöppnande

(Bildkredit: Michelle Peters-Jones)

Kokbok: Brödrevolutionen av Peter Reinhart
Helhetsintryck: Det här är den bok du behöver om du vill ta brödbakningen till nästa nivå. Det är inte en lätt bok, men det kommer verkligen att förändra hur du förstår allt om mat, mjöl och konsten och vetenskapen om att baka bröd.

Det finns något verkligen terapeutiskt om att baka ditt eget bröd. Jag har bara lärt mig att göra det de senaste tre åren eller så, och det är en av mina favorit saker att göra i köket. Nu när semestergalenskapet är över, gillar jag inget bättre än att baka, fylla köket med den jäsa, hemliga lukten av färskt bakat bröd.

Hjärtbröd

(Bildkredit: Michelle Peters-Jones)

Recept jag försökte

  • Naturligt Leavened Hearth Bread
  • Sprouted Wheat Focaccia
  • Sprouted Wheat Muffins
  • Sprouted Wheat Pizza Dough
  • Whole Milled Wholewheat Pizzas
  • Hög Extraction Pain Au Levain (bakad i en spishäll)

Matlagning från Brödrevolutionen

Brödrevolutionen är en uppenbarelse. Jag älskar att baka bröd, och sedan jag har läst böcker av min heliga brödskapande trio av Peter Reinhart, Chad Robertson och Richard Bertinet, har jag konsekvent arbetat med att lära mig och perfekta min bakverksteknik. Jag kan ärligt säga att dessa tre författare har ändrat hur jag lagar och baka.

Peter Reinhart är ett känt namn till Kitchn-läsare, och han lyckades till och med att skicka tro till smältning. Det är inte konstigt, att jag hade mitt eget lilla ögonblick när hans senaste bok kom fram. Brödrevolutionen är inte bara en kokbok. Det är ett brett urval av nya gränser för brödtillverkning och den roll som små familjeägda spannmålsgårdar och bönder, bagare och brödentusiaster spelar i denna värld. Boken läser nästan som en roman, och jag blev absorberad i berättelserna och bakom kulisserna peeks som Reinhart erbjuder i sitt eget liv, och böndernas och hans leverantörers liv. Han använder allt från forntida korn till sprouted mjöl för att komma med recept som du nästan kan smaka medan du läser allt om dem.

  Jag försökte KFCs hemliga stekt kycklingrecept och här är hur det gick

En av de viktigaste aspekterna av denna bok är Reinharts tillit till små leverantörer och bönder som går tillbaka till arv och antika korn. Det är ett tema som går igenom boken – tillsammans med utvecklingen av innovativa tekniker. Detta är en av de bästa aspekterna av boken, och också en som skiljer den från de andra brödböckerna på marknaden. Reinhart erkänner också fritt och generöst med andra bakers kompetens och de många sätten på vilka de har påverkat honom och sitt eget arbete.

Denna bok utmanade mig på sätt som jag inte riktigt har utmanats förut. Till att börja med gjorde jag en egen spritad vetemjöl. Om jag är helt ärlig, suger några av vete Reinhart i Brödrevolutionen är inte enkelt. Jag är dock väldigt lycklig att jag har ett bra förhållande med min lokala, ekologiska och arvspannbonden John Schneider of Gold Forest Grains här i Edmonton. Jag beskrev för honom vilka sorters korn jag behövde, och han försåg mig med allt från vetebröd till min spridna mjöl, arv Red Fife-mjöl för brödbröd och Park och Einkorn fullkornsmjöl för några av de andra recepten. Det gjorde det mycket lättare att granska och laga mat från den här boken, speciellt eftersom Johns helmjölsmjölar också är alla färska och enkla, som begärdes av Reinhart.

(Bildkredit: Michelle Peters-Jones)

När du har din spannmål, är det bara andra saker du behöver baka Brödrevolutionen är tid och tålamod. Recepten i denna bok är alla karakteristiskt detaljerade, med mätningar i koppar (volym), gram och gram. Detta gör recepten ganska dumt och lätt att följa. Jag använder nästan alltid viktåtgärder i min brödbakning (en vana jag utvecklade när jag började baka från Bertinet-böckerna).

Jag testade ett brett utbud av recept från boken med hjälp av Johns enkeltmalt mjöl och min spridna vetemjöl, och jag hade inte ett enda misslyckande. Faktum är att brödets bröd var så bra, vi kunde inte sluta äta det, och jag var tvungen att göra en annan bröd nästan genast. Det var fantastiskt med rökt lax och Ottolenghi’s aubergine dip. Sprouted wheat muffins var fantastiska, liksom focaccia (när jag greppte med hydrering, jag bor ganska högt och jag måste justera de flesta recepten lite). Smakfullt, spannmålen erbjöd en nutty smak, och ingen av bakningen jag gjorde gav mig den lite uppsvällda känslan att regelbundet bröd ibland ger mig. Jag kände mig mer energiserad och jag kan definitivt se hur den här boken kommer att göra skillnad i mitt vardag.

  3 fria sätt att skära majs från cob

Som om jag nämnde ovan, men om du ska göra några av Reinharts helmalda hushållsartiklar, behöver du tålamod. En frökultur och morförrätt är avgörande för många recept, och de tar tid att göra och vårda. Några av brödena går långsamt och tar tid att baka. Med det sagt är recepten som använder groddar vetemjöl är enkla, och när du hittar några (eller gör din egen) kan du väldigt lätt baka mycket bröd, muffins och pizza. Den utrustning som efterfrågas är väldigt enkel, och du kan komma undan med bara en pizza eller baksten och några enkla verktyg. Och annat än lite mjöl är inget annat alltför dyrt.

Med den här boken är det en bra idé att läsa varje otroligt detaljerade recept noga innan du försöker det så att du vet exakt vad som behöver göras och kan undvika överraskningar. Reinhart har massor av anteckningar på de flesta recepten, och det är värt att skumma genom dessa också. Jag gillar att han innehåller alternativ till ingredienser där det är möjligt, plus tillägg som gör receptet ännu mer utsökt. Hans örtolja är nu en häftklammer i mitt kylskåp och jag regnar det på allt. Han innehåller också små utdrag av sina egna berättelser och annan bakgrundsinformation, vilket gör att boken är ett riktigt nöje.

Sprouted Wheat Muffins

(Bildkredit: Michelle Peters-Jones)

Vad kan vara bättre

Jag har bara ett par betänkligheter med den här boken, och för att vara ärlig verkar de till och med lite nitpicky. Det första är att teckensnittet är lite ljus och på den lilla sidan. Jag bär glasögon, och jag var tvungen att skrupa och gå ganska nära boken för att läsa recepten. Det här är uppenbarligen inte ett fel i boken själv, men mer av ett designproblem som kanske skulle kunna adresseras någonstans längs linjen.

  Kasta inte din kvarvarande kaffe! 10 Recept som använder din Leftover Brew

Den andra är att många bröd kräver specifika typer mjöl som inte nödvändigtvis är tillgängliga överallt. Jag hade tur i mina förbindelser med bönderna, men den genomsnittliga läsaren och bakaren kanske inte var. Det här är inte att säga att mjölen inte kan köpas, men de kan visa sig vara lite på den dyra sidan.

Final Takeaway

Jag slukade (ingen ord, ärlig) den här boken på en natt som om det var en roman. Det här är en av de böcker som är avgörande om du vill bli en seriös brödbakare, eller om du bara vill läsa en vackert skriven, intressant bok i allmänhet. Medan boken kan verka skrämmande först, med lite förberedelse och forskning, kan du göra otroligt läckra, friska och till och med glutenfria bröd och andra bakverk i hemmet. För mig är märket på en bra bok hur många klistermärken jag har i det, och till sist räknar jag redan om 20 – och numret ökar bara när jag blir mer och mer in i boken och dess innehåll.

Hitta boken på ditt lokala bibliotek, oberoende bokhandel eller Amazon: Brödrevolutionen av Peter Reinhart

Apartment Therapy Media gör sitt yttersta för att testa och granska produkter på ett rättvist och öppet sätt. Synpunkterna i denna recension är personliga synpunkter från granskaren och den här produktrecensionen sponsrades eller betalades inte på något sätt av tillverkaren eller en agent som arbetade på deras vägnar. Tillverkaren gav emellertid oss ​​produkten för provning och granskning.