Kako napraviti bilo koji voće Crisp u 4 jednostavna koraka

(Slika: Christine Han)

Crisps su bitna desertna zbirka, a mnogi od nas imaju lijepe uspomene na proljeće rabarbara ili jesu jabučni čips na memorijskim obalama našeg djetinjstva. Možda su razlog zbog kojeg se često pojavljuju, s toplim ubodima maslinovog zobenog preljeva, koji su ostavili mjesta za jaki plod, jer su posve utilitaristički. Njihov sastojci su mali, najbolje je koristiti voće koje je mekano, a možete napraviti jedan bez recept, u ​​potpunosti srce.

Jednom kada shvatite osnove izrade čistog preljevanja, možete upotrijebiti doslovno bilo koje voće da biste napravili slatko i sočno punjenje. Evo kako napraviti voće svjež u četiri jednostavna koraka.

(Slika: Christine Han)

Što je voćni crisp?

Krekeri, mrvice i kobleri često se skupljaju kao isti desert, ali su izrazito različiti. Kobbler zahtijeva tijesto poput tijesta s čvrstom strukturom i više je kao udaljeni rođak da se crpi i sruši. Crissps i crumbles su poput sestara. Oni dijele vrlo slične sastojke i jednom peče njihova tekstura je mnogo ista.

Evo razlike: Crisps uvijek uključuje cijeli zob, dok mrvice ne. Oba se održavaju zajedno s mješavinom brašna, šećera i maslaca i pecite u čistu i nježnu tijest, a ne za razliku od streusela.

Čitaj više: Koja je razlika između krojača, mrvica i hrskavice?

(Slika: Christine Han)

Osnove za izradu voća hrskav

Obećao sam svježinu u četiri jednostavna koraka i planiram isporučiti. Ovdje su osnove.

 • Odabir i priprema ploda.
 • Upućivanje svježeg preljevanja.
 • Kako znati kada je čista.
 • Posluživanje hrskavog ili raspuknutog pljeskom.

(Slika: Christine Han)

Priprema voća za svježinu

Krizme su kauzalni voćni desert, a time mislim da su njihovi zahtjevi za voćem labav i dopuštaju kreativnost i snalažljivost. Standardna svježina koristi oko šest šalica sjeckanog ili rezanog voća, otprilike 1 1/2 funte. Gotovo svi voće mogu ući u hrskavu sirovinu, uz jednu veliku iznimku: jabuke se trebaju kuhati prije nego što se pretvore u svjež. Peeling breskve, šljive i drugo voće je potpuno opcionalno. Također možete odabrati smrznuto voće za kriške. Reci breskvu oštar žudnja udara u mrtve zime – samo pazite da je smrznuto voće odmrznuto prije pečenja.

  Koji su najbolji recepti napraviti sa sušenim šiitake gljivama?

Debljanja punjenja kukuruznim škrobom

Moguće je napraviti voće svjež bez kukuruznog škroba, ako ste vani ili ga samo želite preskočiti, ali kukuruzni škrob će magično preobraziti pečenje, mjehurići voćnih sokova u debeli i baršunasti umak. Vidjet ćete da ovaj recept zahtijeva dvije žlice kukuruznog škroba, ali možete dodati više ili manje ovisno o sočnosti vašeg voća. Voćni sok će trebati više kukuruznog škroba.

(Slika: Christine Han)

Kako napraviti čvrstu nijansu

Crisp preljev je vrlo sličan izradi mrvica ili streusel preljev. Radite maslac u smjesu brašna, zobi i šećera sve dok se smjesa ne može držati kada se pritisne. Neki crni toppings poziv za rad u hladnom maslacu, ali sam otkrio da radi s rastopljenim maslacem omogućuje brašno da bolje hidratizira, što dovodi do čvršće preljev.

Napravite čistu maglu

Crisp topli se zamrzavaju nevjerojatno dobro. Možete napraviti svježe preljevanje u velikim serijama i zamrznuti je za svjež bilo kada.

Nauči kako: Nerazuman trik za lako voće rastrgati sve ljeto

(Slika: Christine Han)

Kako poslužiti Crisp

Juicy, tople crisp je užitak u vlastitom pravu, ali kada je nadopunjen s vanilije sladoled, šlag, ili čak crème fraîche, svjež postaje večera stranka dostojan desert. Hladno sjeckanje je granični popustljiv doručak kao preljev za jutarnji jogurt.


Kako napraviti voće Crisp po srcu

Poslužuje 8 do 10

Što trebaš

Sastojci

 • Za punjenje:
 • 1/2 kupa

  granulirani šećer

 • 2 žlice

  kukuruzni štirak

 • 6 šalice

  rezano svježe ili odmrznuto smrznuto voće, kao što su breskve, šljive ili trešnje

 • 1 žlica

  svježe stisnutu limunovom soku

 • Za preljev:
 • 1 1/2 šalice

  starinski valjak

 • 1 kupa

  svestrano brašno

 • 1/2 kupa

  pakiran svijetlosmeđi šećer

 • 1/2 čajna žličica

  sol

 • 12 žlice

  (6 unce) slanog maslaca, rastopljeni i ohladeni, plus više za maslac za jelo za pečenje

 • 1 čajna žličica

  ekstrakt vanilije (izborno)

 • Oprema
 • 9×9-inčni ili 11×7-inčno stakleno pečenje jelo

 • Mjerenje šalica i žlica

 • Miješalice

 • Vrećica sa zamrzivačem veličine od galona (opcija)

 • Umutiti

 • Rashladni stalak

instrukcije

 1. Zagrijte pećnicu i pripremite jelo za pečenje. Rasporedite stalak u sredini pećnice i zagrijte na 350 ° F. Obložite 9 x 9 inča ili 11 x 7 inča staklenu posudu za pečenje maslacem; Staviti na stranu.

 2. Napunite voće. Pomiješajte zajedno šećer i kukuruzni škrob u zdjelu za miješanje medija dok ne dobijete pauk. Dodajte plod i sok od limuna i nježno bacajte na kaput. Prijelaz na posudu za pečenje.

 3. Napravite svježi preljev. Kombinirajte zob, brašno, šećer i sol u veliku zdjelu i promiješajte dok ne sjedinete. Potopite maslac i vaniliju preko zobene smjese i promiješajte da se kombiniraju. Stavite na stranu ili pohranite u zamrzivač u vreći za zamrzavanje sa zupčastim vratima za kasniju uporabu.

 4. Popijte svježinu. Raspršite svježi preljev ravnomjerno preko voćne mješavine, ostavljajući velike šupljine netaknute.

 5. Pecite hrskavo. Pecite dok se voćni sokovi ne pjevaju oko rubova posude za pečenje i preljev je zlatan i čvrsto na dodir, 30 do 35 minuta.

 6. Osvježite svjež. Neka svježi hladiti na žičanom stalaku najmanje 15 minuta prije posluživanja. Ako se prebacujete na piknik ili zabavu, pustite da svježi hladiti u potpunosti kako bi se vrijeme punjenja voća odredilo. Crisps će se držati, pokriti i hladiti, do 1 tjedan. Poslužujte hladnu, sobnu temperaturu ili ponovno zagrijavajte u niskoj peći 20 minuta.

Recipe Notes

Naprijed: Crisp preljev može biti i zamrznut do 3 mjeseca unaprijed.

Skladištenje: Pokrijte i ostavite u hladnjaku ostatak do tri dana. Uživajte u hladnoći za doručak ili nježno zagrijavajte u niskoj peći 20 minuta prije posluživanja.