Sir je živ! Formaticum sira papir

Sir je živo, disanje – pa recite dobre ljude Formaticuma, online trgovine posvećene pomaganju ljubiteljima sira uživati ​​u njihovom dragocjenom sirama. Prvo zaustavljanje? Skladištenje i konzerviranje. Unesite Formaticumov sirni papir…

Jako smo uzbuđeni što nam se naš domaći sir Nora vraća i blogira osnove sira – veselimo se vrlo obrazovnom i zanimljivom putovanju kroz naš omiljeni mliječni proizvod tijekom narednih nekoliko mjeseci.

Formaticum inzistira na tome da je sir nježna hrana, a ako se ne liječi nepropisno, brzo će se pogoršati. Mislimo na plastične omotane, često suhe i raspadljive sireve zaglavljene u stražnjem dijelu naših hladnjaka. Formaticum kaže da to uzrokuje da se izvrsni sirevi pogrešno prikazuju i pogrešno shvaćaju – ne dobivamo puni učinak, kako namjeravao cheesemaker.

Kažu da je pravilno skladištenje jedini način da stvarno budete sigurni da dobivate puni okus sira, tako da prodaju praktične i povoljne proizvode za skladištenje sira za potrošače sira.

Jednom kada se kotao sira, to počinje propadati svojim izlaganjem zraku. Rezni sir mora biti pravilno obrađen. Ovaj sir, tiskan s kartama Sjedinjenih Američkih Država s trinaest malih proizvođača sireva, porozan je, ostavljajući sir “disati”. Nepropusni materijali, kaže Formaticum, ugušiti i ubiti sir, čineći ga mirisom i okusom poput amonijaka. Neporozni materijali također zahvaćaju svu vlažnost, dopuštajući da se voda akumulira kao kapljice koje uzrokuju površinsko plijesni i ubrzavaju kvarenje.

Još nismo to pokušali, ali volimo kad dobijemo sir pravilno omotan na cheesemonger; uvijek se čini da ostane svježije u tom lijepom papiru.

• Formaticum sira papir, $ 8 za pakiranje od 15 listova i naljepnica. Ovo je dovoljno za omotavanje 30 1/4 lb komada sira.

  Recept: Pita od đumbira s Graham Cracker Crustom