Vad exakt är Quinoa Flakes?

Under förra sommaren, när jag utvecklade kakor med nötkakor som var snackbara och tillfredsställande, fann jag mig själv att läsa om matbutiken för att binde jordnötssmör och söt chokladbit tillsammans. Medan jag älskar de vanliga rullade havre hoppades jag på något nytt och intressant som också höll på att vara lika hälsosamt. Vad jag hittade var quinoa flingor.

Vad är quinoa flingor, exakt? De är en glutenfri, högprotein helkorn som kan göra allt rullat havre kan – och sedan några.

Vad är Quinoa Flakes?

Quinoa-flingor är väsentligen bara pressade quinoa. Varje lilla Quinoa-frö är valsat för att göra en fling, precis som en havregröda rullas ut för att göra en valsad havre. Det betyder att quinoa flingor har samma stora egenskaper som quinoa: glutenfri, hög i växtbaserad protein och full av god fiber.

No-Bake Peanut Butter Protein Cookies

(Bildkredit: Brie Passano)

Hur Quinoa Flakes Jämför Till Valsad Havre

Valsad havre innehåller en liknande mängd protein i dem som quinoa-flingor – fem gram kontra sex gram i en 1/2 kopp torr flingan – men proteinet i Quinoa-flingor är mer värdefullt. Quinoa-flingor är ett komplett protein, vilket innebär att de innehåller alla väsentliga aminosyror som kroppen inte kan göra på egen hand. Dessa essentiella aminosyror används för att ge energi, bygga och reparera vävnader i din kropp och mycket mer. Denna rika form av protein är riklig i djurkällor, men svår att komma fram i växtbaserade källor (quinoa är en av få). Proteinet i havre är ofullständigt, vilket innebär att det bara innehåller några av dessa essentiella aminosyror.

  Kad jedem zdravo, to je zato što sam pripremio ove 5 hrane unaprijed

Eftersom quinoa-flingor är plana, mimar de texturen av rullade havre. De är också otroligt snabba matlagning eftersom de är så små och tunna. Av båda dessa skäl kan de kokas upp i en stor frukostgröt.

Deras storlek gör dem också mindre urskiljbara i bakverk än rullade havre, så de kan läggas till något som brownies för proteinökning utan att påverka texturen. Och självklart kan de användas som bindemedel i godisar som kakor med ingen kakor. De kan till och med användas i stället för panko eller brödsmulor när de bryter kyckling.

Var hittar du Quinoa Flakes

Quinoa flingor kan vara knepigt att spåra i alla livsmedelsbutiker, men jag har hittat dem på mina lokala hela livsmedel, hos hälsokostaffärer och online.

Köp Quinoa flingor online: Ancient Harvest Quinoa Flakes, $ 12 på Amazon

Har du provat quinoa flingor? Hur tycker du om att använda dem?

Det här inlägget har uppdaterats med en korrigering den 3 januari 2017.