Dobro pitanje: Koliko dugo mogu ostaviti maslac?

Ovo je dobro čitateljsko pitanje koje smo često razmišljali:

Je li sigurno ostaviti maslac iz hladnjaka u maslacu za nekoliko dana? U frižideru je previše teško širiti, ali ne želim ga jesti nakon što je sve loše. Koliko je dugo?

Ovo pitanje podliježe mnogim različitim mišljenjima. Mnogi kuhari kažu da ne bi dodirivali maslac ako je bio iz hladnjaka više od sat-dva; drugi ga ostave do tjedan dana. Otkrili smo da se službeni USDA smjernice pretpostavljaju maslac treba hladiti i samo se omekšati “deset do petnaest minuta” prije upotrebe. Ono što je dobro i dobro za one koji vole svoje maslac hladno i tvrdo, ali volimo našu vrlo mekanu i mazivom! Je li sve u redu da ga ostavim na pultu da se omekša?

Maslac je napravljen od pasteriziranog mlijeka pa su šanse za rast bakterija relativno niske u svježem maslacu. Također, ima niski sadržaj vode u maslacu, a često se dodaje i sol, koja također inhibira bakterije.

Što je neposrednija problem je rancidnost, gdje maslac razvija okus i miris. Stopa masnoća koja se trese može se znatno smanjiti tako što uvijek pokriva maslac koji je ostavljen da se omekša. Želite što manje zraka u kontaktu s maslacem što je više moguće.

Jedan od klasičnih načina očuvanja maslaca na sobnoj temperaturi je francuski čuvar šećera. Drži maslac u maloj posudi uronjenoj u hladnu vodu. Možete ga sigurno ostaviti na šalteru za hladan, ali potpuno razmaziv maslac.

• Butter Bell Crock, 19,95 dolara u Butter Bellu

Naposljetku, ne možemo vam točno reći koliko dugo možete ostaviti maslac. Nemamo problema s ostavljanjem maslaca da se omekša sve dok je dobro pokriveno. Obično nam ne treba više od par dana da idemo kroz štap bilo kako! U to doba nismo imali rancid maslac. Ali ako ste zabrinuti zbog svježine i bakterija, predlažemo da upotrijebite francuski čuvaru maslaca za mekan, ali još uvijek hladan maslac.

  Glädjen av glutenfri, sockerfri bakning av Peter Reinhart & Denene Wallace

Evo još jednog odgovora na pitanje iz proširenja MU:

• Moja obitelj ostavlja maslac na pultu.

(Na sva dobra pitanja)
Sljedeće pitanje?

(Vrh slike: Faith Durand)