Glädjen av glutenfri, sockerfri bakning av Peter Reinhart & Denene Wallace

Du känner förmodligen redan Peter Reinhart från hans mycket älskade brödbakande böcker Bread Baker’s Apprentice and Artisan Breads Every Day. Heck, det här är killen som lärde många av oss hur man ska baka i första hand! Så det var en överraskning att upptäcka att hans senaste bok inte var en annan tome på pizza skorpa eller den perfekta baguetten, utan snarare en samling glutenfria och sockerfria recept. Men jag räknar med att om någon kan utveckla glutenfria bröd och behandlar värd ett bageri-displayfall, kan Peter Reinhart.

Snabb fakta

Vem skrev det: Peter Reinhart och Denene Wallace

Vem publicerade det: Tio hastighetspress

Antal recept: 80 recept som täcker bröd, pizza, crackers, frukost behandlar, kakor, kakor och pajer

Recept för just nu: Rostade bröd, enkla klöverblad, tomat basilikatpizzaskorpa, kanel-äppelmuffins, chokladkokosnöt, hasselnöt-vaniljkakor, Pecan Sandies, Kakao-Nut Brownies, morotkaka, Apple Crumble Pie, Pumpkin Pie

Andra höjdpunkter: Recepten är mest beroende av mandelmjöl som huvudmjöl, och dra in en fin mängd andra korn och mjöl som stödjande aktörer. Recepten utvecklades för att använda antingen Splenda eller Stevia Extract som sötningsmedel, men författarna säger att du kan ersätta vanligt socker om du inte behöver behålla en sockerfri diet. Recepten själva täcker också ett fantastiskt utbud av grundläggande dagliga recept och speciella tillfällen behandlar som låter verkligen munnen.

Men jag måste vara ärlig: Jag är kvar och känner mig lite förvirrad och orolig av denna kokbok. För människor som behöver hålla koll på deras kost av hälsoskäl som diabetes och celiaki, är denna kokbok en absolut gåva. Ingen fråga. Men jag känner också att det finns delar som läser som en viktminskning diet bok och som bara fortsätter “du kan få din tårta och äta det också” ingen skuld skuldfrihet som har styrt vår dietindustrin i årtionden. Ingredienser som margarin, smaksmakade sprinkles, diet soda och även Splenda i sig ger mig också ett förvirrande hälsoproblem: det här är de typer av industrialiserade konstgjorda ingredienser som jag vanligtvis skulle undvika i recept (personligen), men här är de en del av en hälsosam daglig kost?

Jag beundrar verkligen Peter Reinhart och har stor tro på att recepten i den här boken har testats, smakats och perfektionat. Även som någon som inte behöver äta glutenfri eller sockerfri, finns det faktiskt ett stort antal recept som vädjar till mig. (Den Apple Crumble Pie med Almond-Pecan Pie Crust är kommer att vara på min tacksägelsetabell.)

Jag skulle gärna höra dina tankar om den här. Har du tittat på denna kokbok eller gjort något av recepten ännu? Vad är ditt intryck?

Vem skulle tycka om den här boken? Diabetiker, personer med celiacier och andra personer med begränsad kost (eller personer som lagar mat och bakar för personer med begränsad kost)

Hitta boken på ditt lokala bibliotek, oberoende bokhandel, eller Amazon: Glädjen av glutenfri, sockerfri bakning: 80 Lågcarb recept som erbjuder lösningar för celiacsjukdom, diabetes och viktminskning av Peter Reinhart och Denene Wallace

Mer från Peter Reinhart Kitchn:

• Peter Reinharts bästa Pizza Dough någonsin
• Vad gör bröd så speciellt? Peter Reinharts tal från Taste3-konferensen
• Peter Reinharts Artisan Breads Varje Dag
• Brödbakarens lärling av Peter Reinhart

(Bilder: Emma Christensen)