Varför en serrated kniv är det bästa verktyget att skära tomater

(Bildkredit: Christine Gallary)

Medan de stora knivblocken tycks skicka meddelandet att varje kök behöver ett dussin knivar, är det verkligen inte sant. Investera i en bra kockkniv och en liten paringskniv och de kan ta hand om nästan alla dina skiv- och tappningsbehov.

Det finns ytterligare en kniv, men det är viktigt för att skära bröd och tomater: den serrated kniven.

Medan du kan skära tomater med en kockkniv (i själva verket använder knivskarp ibland tomater som ett test), ditt blad måste vara extremt skarpt för att göra ett bra jobb. Eftersom tomater har tunna skinn men mjukt, känsligt kött under, kommer någonting mindre än skarpt lätt igenom huden. Du måste förmodligen också lägga mycket press och riskerar att krossa tomaten.

Men en serrated kniv med alla de små tänderna? De tänderna klämmer fast på en tomats tunna hud och skär rakt igenom istället för att glida av sidan eller kasta tomaten med onödigt tryck.

När du väl inser hur mycket lättare det är att skära tomater med en tandad kniv, kommer du aldrig att gå tillbaka. Tiden att njuta av de perfekta, jämnt skurna skivorna!

Ingen Serrated Knife on Hand?

Om du befinner dig utan räfflad kniv, klistra du helt enkelt tomatens hud med den skarpa spetsen av vår kockkniv för att få lite drag innan du skär hela vägen.

  Recept: Koreansk Rakad Ice Dessert