Varför bör du laga fläskkotletter som en biff

Hur man lagar Tender & Juicy Pork Chops i ugnen

(Bildkrediter: Joe Lingeman | Kitchn)

Fläskkoteletter är en av de provade och sanna kvällsmåltiderna vi vänder oss om och om igen. Vem kan motstå en tallrik mager, saftigt kött som är tillförlitligt, snabbt och lätt att laga mat? Men det är bara ena sidan av fläskkotletter. För en mer lyxig middag där fläskkoteletter är avsedda att verkligen lysa, måste du laga dem som en prisbelönad biff.

Behandla fläskkotletter som biff med en djup sear & smör

Fläskkoteletter kan vara lyxiga – ja, de samma som har en vanlig plats i din nattnattsmiddagsrotation. Allt kommer ner till hur du hanterar och lagar dem. När de kokas som en biff, utvecklar fläskkotlet en tjock skorpa som ger vägen till ett ömt och saftigt interiör som en stor biff.

Hur man lagar fläskkotletter som biff

Spara de benfria, bakade eller långkokta fläskkoteletterna för nästa onsdag. Istället förgås med tjocka, inlagda fläskkotletter, och sedan lagar du dem som ett köttigt T-ben eller rib-öga, pan sås och alla.

  • Förbered de kylda fläskkoteletterna precis som du vill ha en biff. Låt dem vila på en pappershandduksfodrad platta vid rumstemperatur i 30 minuter, sedan klappa helt torr igen innan du kryddar liberalt med salt.
  • Tillsätt fläsken till en skrikande varm oljad stekpanna. Detta är steget som ger koteletterna en krispig seared skorpa över toppen och botten och förkolrade kanter.
  • Överför stekpannan till en 400 ° F ugn i 6 till 10 minuter för att låta mittköttet laga mat, men inte för länge – du vill ha saftig, inte torr, kött.
  • Den sista minuten med matlagning, lägg i en knopp med smör, en krossad vitlöksklyfta och några få sekunder.
  • Avlägsna stekpannan från ugnen och basta med den smöriga, herby juice, eller piska upp en läcker pan sås.
  • Skär och servera omedelbart!
  Inne i kryddskåpet: Fänkålfrön

Hur man lagar Tender & Juicy Pork Chops i ugnen