Vad är skillnaden mellan hela vete och vit hela vete mjöl?

Seeded Whole-Wheat Overnight Bread

(Bildkrediter: Apartment Therapy)

Mer än en gång har jag felaktigt plockat upp en påse med vit helmjöl när receptet jag krävde för helmjölsmjöl eller vice versa. Men är det verkligen en stor skillnad mellan de två förutom att man är bra, vit och man inte är? Är de inte både helvete? Jag räckte ut till King Arthur Flour för att få fakta.

Skillnaden mellan hela vete och vit hela vete mjöl

Medan båda mjölen är 100 procent helvete, är skillnaden i mångfalden av helvete.

  • Fullkornsmjöl är gjord av hård röd vår eller vinhvete, som har en nutty, hjärtlig smak.
  • Vit hela vetemjöl är tillverkad av hård vit vår eller vinhvete, som exakt har samma näringsvärde för helmjöl, men på grund av den använda sorten har den en mildare smak och blekare färg.

Whole Banana Bread

(Bildkrediter: Erin Alderson)

Fullkornsmjöl

Hela vetemjöl är gjord av hård röd vår eller vinhvete. Alla tre lager av vete bär är markerade – kli, grön och endosperm – för att resultera i en djärv, hälsosam mjöl. Om du skulle ta dessa vete sorter, ta bort dem av deras näringssmältande, fiberrika kli och grödor, och slipa bara endospermen, du skulle få allmjölksmjöl.

Helmjölsmjöl kan användas omväxlande för att vita vita vetemjöl kräver ett recept, eller det kan ersättas med hälften av allmängilt mjöl i receptet.

Vit hela vete mjöl

Vitt helvete mjöl görs enkelt med en annan mängd vete. Den är tillverkad av hård vit vår eller vinhvete – kli, kiem och endosperm är alla markerade för att resultera i ytterligare 100 procent helmjöl. Men eftersom den är tillverkad av hårdvete i stället för hårdvete, som helmjölsmjöl, har den en ljusare färg och smaken är mildare. Det är fortfarande nuttier än allmjölksmjöl, eftersom det innehåller vetehaltens fibrösa kli och grön, men det är ett mer tilltalande helmjölsmjöl, särskilt för dem som inte njuter av den heliga smaken av helmjölsmjöl.

  Hur man gör fylld kycklingbröst med spenat och ost

Det kan användas omväxlande med helmjölsmjöl i något recept, eller kan ersättas med hälften av allmängilt mjöl som kallas för ett recept.

Relaterad: En komplett guide till lagring av mjöl

5 fantastiska recept att försöka med hela vete mjöl

  • Whole-Wheat Chocolate Coconut Scones
  • Whole-Wheat Sandwich Loaf med havre och pekannötter
  • Kryddad lentil, sötpotatis & Kale Hela Vetefickor
  • Whole-Wheat Raisin English Muffins
  • Whole-Plum Crumble Pie