Kako peći cvjetača

Pečena cvjetača je omiljeno drugo jelo u mojoj kući. Vruća pećnica čini cvjetača prozirnom i zlatno-smeđom, dajući mu i boju karamele i slatki, okus hranjivih ulja. Najbolji dio cvjetača za prženje je da zahtijeva gotovo nulu ruku na kuhanje i lako se može začiniti toplim začinima ili aromatskim češnjakom. Osim bočice, pečeni cvjetača izvrsno dodaju salate, tjestenine i pomiješane krumpiriće i mogu se pretvoriti u brzu i kremastu juhu nakon pečenja. Evo kako to učiniti.

(Slika kredita: Lauren Volo)

Osnove pečenja karfiola

Neke univerzalne istine za prženje drugog križnog povrća (ili bilo koje povrće, u tom smislu) vrijedi i za cvjetaču: Zagrijte svoju pećnicu, koristite neku vrstu ulja ili masnoće, izbjegavajte prepunjavanje posude i peći povrće sa strane za maksimalno brauning.

Ovi savjeti, udruženi s nekoliko osnovnih koraka, svaki put će vam pružiti najbolje pržene cvjećice.

Koristite visoku toplinu.

Minimalna temperatura za pečenje povrća je 400 ° F. Dajte pećnici dovoljno vremena da se zagrije kako bi se osiguralo da je vruće i spremno za prženje.

Izrežite na male cvjetove.

Da, možete peći cijeli cvjetaču, pa čak i cvjetače od cvjetača, ali da biste to učinili superbrbljom stranom, upotrijebite komade veličine ugriza koji su otprilike veličine prepolovljenih cvjetova. (Više o tome kako razbiti cijelu glavu cvjetača ispod.)

Sezona u zdjelu.

Mnogi kuhari preferiraju upotrebu lima za pečenje za podmazivanje i začinsko povrće, ali zdjelu je bolji posao osiguranja dobro pripremljenog i dobro kuhanog povrća. Koliko god ne volim dirati drugo jelo, koristeći zdjelu za kapanje cvjetača s maslinovim uljem i solom za bolji gotov proizvod.

Postavite ga prema dolje.

Rezna strana je lijepa i ravna, izravan kontakt s pločom za pečenje i davanje više površine za ukusno smeđe.

Pecite do smeđe i ukusne.

Možda ćete biti u iskušenju da povučete svoj cvjetača iz pećnice samo kada je nježna, ali vaše strpljenje će biti nagrađeno ako pričekate da cvjetača postane tamnija i više karamelizirana u pećnici.

(Slika kredita: Lauren Volo)

Kako izrezati glavu cvjetača u sitne komadiće

Najvjerojatnije najteža zadaća izrade pečenog cvjetača okreće glavu cvjetača u cvjetove veličine ugriza. Za razliku od brokule, koja ima dugu stabljicu koja čini da je struktura glave dovoljno lako rastaviti, cvjetovi cvjetača kruže tijesnom, gustom jezgrom.

 • Ukloni lišće: I ne bacajte ih! Možete ih i pržiti!
 • Ukloni jezgru: Dvije mogućnosti ovdje. Možete ukloniti jezgru tako da ga zaokreću i izvlače, a zatim ga odrežite u četvrtine. Ili možete odsvirati glavu kroz jezgru od samog početka, omogućujući vam da vidite točno gdje treba rezati kako biste uklonili jezgru.
 • Uklonite cvjetove: Od tamo ćete imati četiri velika klinca cvjetača za izrezivanje floreta. Položite svaku klinu na jednu od svojih ravnih stranica i izrežite između stabljike i cvjetova kako bi ih oslobodili. Karfiol je sklon prilično čvrsto upakiran, tako da ćete morati rastaviti neke od cvjetova. Prekinite cvjetove cvjetače koji su veći od dva centimetra kako biste lakše pržili i lakše jedete.

Čitaj više: Mesarski bilje pokazuje kako razbiti Romanesco

Bacanje uljem i soli: Stavite cvjetove u veliku zdjelu, iscijedite uljem i pospite solom i bacajte ih da se kombiniraju. “Src =” https://atmedia.imgix.net/7f2fd42057efbc43045d8e5f3ad095fbac00daba?w=160&h=160&fit=crop “>

Pecite do zlatno smeđe: Pecite do zlatno-smeđe i tanke, 25 do 30 minuta. “Src =” https://atmedia.imgix.net/5445c1eb7cd6b6eb142feda1c5ef1926a31e3ec3?w=160&h=160&fit=crop “>


Kako peći cvjetača

Poslužuje 4 do 6

Što trebaš

Sastojci

 • 1

  srednje glavu cvjetača (oko 2 funti), lišće uklonjeno

 • 1 žlica

  ulje, poput maslina, klanice ili povrća

 • 1 čajna žličica

  košer soli

 • Oprema
 • Mjerenje žlica

 • Kuharov nož

 • Daska za rezanje

 • Velika zdjela

 • Obojani lim za pečenje

instrukcije

 1. Zagrijte pećnicu: Namjestite stalak u sredini pećnice i zagrijte do 400 ° F.

 2. Odrezati cvjetaču u komade veličine ugriza: Izrežite glavu cvjetača na pola, a zatim u četvrtine kroz jezgru, tako da imate 4 velika klinova cvjetača. Položite svaku klinu na jednu od svojih ravnih stranica i izrežite između jezgre i cvjetova kako biste oslobodili cvjetove. Cvjetača je prilično čvrsto upakirana, tako da ćete morati rastaviti neke od cvjetova. Ponovite s preostalim 3 klin. Zaustavite cvjetove cvjetače koji su veći od 2 inča.

 3. Bacanje uljem i soli: Stavite cvjetove u veliku zdjelu, skočite na ulje i pospite solom, i bacajte ih da biste kombinirali.

 4. Prijenos na lim za pečenje: Premjestite iskusne cvjetove cvjetača na obodnu ploču za pečenje i rasporedite u ravnomjerni sloj.

 5. Pecite do zlatno-smeđe: Pecite do zlatno-smeđe i tanjura, 25 do 30 minuta, okrećući cvjetača na pola puta.

 6. Poslužite prženi cvjetača: Poslužite cvjetača toplo, uz dodatnu sol i papar, po želji.

Recipe Notes

Skladištenje: Spremite ostatak cvjetača u hermetičan spremnik u hladnjaku do 5 dana.