Rostad havre är hemligheten att någonsin göra den bästa stålskuren havremjölen

(Bildkredit: Emma Christensen)

Jag är en stor stålskuren havregrynfläkt. En skål med den håller mig glad hela morgonen, med sin tjuka konsistens, krämig konsistens och nutty smak. Du kanske tror att det inte kan bli mycket bättre än ett stänk av mjölk och sked brunt socker överst, men här är något annat du måste försöka: rostade havsnära havre.

Rostad havre är inte någon nyfiken ny produkt till din inköpslista – det är något du kan göra själv! Jag lärde mig först den här tekniken att rosta rå havre i ett litet smör innan du lagade mat från Kim Boyce i hennes bok Bra till kornet. Jag försökte det nästa gång jag gjorde havre och blev förvånad över det nya djupet av smak, rik nuttiness och subtil sötma i min havregryn. Prata om ett fantastiskt sätt att börja dagen! Det tar bara några minuter och jag gör det nu varje gång jag gör stålhårda havre.

Mocka Crunch Stål-Cut Havremjöl

(Bildkrediter: Tro Durand)

Hur Toast Stål Cut Oats

Det är så enkelt som du kanske tror att det är: Smält lite smör i kastrullen du planerar att använda för havregryn och lägg sedan till råa havre. Skaka dem över medelhögt värme, rör om så småningom tills de vrider några nyanser mörkare och börja lukta som popcorn, lägg sedan till vattnet och fortsätt med att göra havremjöl som vanligt.

Lätt, eller hur? Vi skålar ris innan vi gör pilaf och nötter innan vi gör kakor, så det är vettigt att samma idé skulle fungera för något som stålskär havre – och det gör det helt.

  20 sätt att göra kyckling en snabb och fancy middag

Klar för att jämföra ditt havregrynsspel? Försök rosta dina havre imorgon och se vad du tycker!

5 Stålskärda Havregryn Recept att försöka

  • Kokosnöt och Ginger Havremjöl
  • Miso Frukost Havregryn
  • Masala Chai-Spiced Havregryn
  • Mocka Crunch Stål-Cut Havremjöl
  • Fem-Spice söt havremjöl