Meyer Citron Whisky Sour: En Solig Dryck för Vinter Straight Up Cocktails and Spirits

Om du, som läsare Christi, vill hitta ett bra sätt att sätta alla de söta, doftande Meyer citroner som är tillgängliga på marknader just nu för god användning, kolla inte längre än Meyer Citron Whiskey Sour. Tre enkla ingredienser. Så bra.

Men först låt oss backa upp lite och titta på den vanliga gamla Whisky Sour.

En tillfredsställande kombination av whisky, färsk citronsaft och enkel sirap, den här gammaldagscocktailen är en av de skinnande stjärnorna i sours-familjen. Med sin citrus-y-tartness och sötma och underliggande ström av rik, boozy värme, Whisky Sour är ett gott sätt att lysa upp en mörk vinter natt.

Är det möjligt att förbättra på sådan perfektion?

Här är där Meyer citronerna kommer in. Jag vågar säga att genom att ersätta nypressad Meyer citronsaft för regelbunden kan det göras.

Det handlar om mellådighet och balans. Meyer citroner trodde att botaniker skulle vara ett kors mellan en äkta citron och en söt apelsin, är lite sötare och mindre sura än sina vanliga livsmedelsbutik kusiner och har lite mer djup smak. En mjukare typ av citronis med en svag mandarinstång.

Det betyder att du behöver mindre tillsatt socker i blandningen. Låt bara fruktens naturliga sötma skina igenom.

Med tanke på detta, tinkered jag med den klassiska Whisky Sour-formeln. I stället för att använda den grundläggande 3: 2: 1 whisky / citronsaft / enkelsirapförhållandet som jag brukar använda, ringde jag tillbaka sirapen och minskade mängden med nästan hälften. (Obs! Jag tycker om mina cocktails på den sura sidan av saker – om du smakar lite sötare kanske du vill använda mer sirap.)

  Recept: Cake Batter Wafles

Resultatet? En vackert balanserad cocktail med en komplex, fruktig kant och ingen hård, sur bit. Tilläggsbonus: Med sina smala, smidiga skinn, är Meyer citroner en bris till juice också.

Meyer Citron Whisky Sour

gör en cocktail

1 1/2 ounce whisky (råg eller bourbon)
1 uns nypressad Meyer citronsaft
1/4 till 1/2 ounce enkel sirap *, enligt smak
Maraschino körsbär för valfri garnering

(* Om du inte redan har enkel sirap finns det ingen oro – det är super lätt. Bara lika delar socker och vatten uppvärmd i en kastrull på spisen. Du kan göra ca 5 minuter med detta recept här.)

Placera alla ingredienser i en cocktail shaker med is. Skaka kraftigt och dra in i ett cocktailglas. Garnera med en Maraschino körsbär.

Har du gjort några drinkar med Meyer citronsaft?

Nora Maynard är en longtime home mixologist och en tillfällig instruktör på NYCs Astor Center. Hon är en bidragsyter till Matens verksamhet: Encyklopedi av livsmedels- och dryckesindustrin och är mottagare av American Egg Board Fellowship i kulinariskt skrivande vid Writers Colony på Dairy Hollow. Hon täckte tidigare mat och dryck i film på The Kitchn i sin veckovisa kolumn, The Celluloid Pantry.

Relaterad: Allt i Citrusfamiljen: Sours

(Bilder: Nora Maynard)