Recept: Vegan Creamy Curried Blomkålssoppa

(Bildkredit: Melissa Ryan)

En enkel puréed soppa är något som jag vänder mig till ofta. På senare tid har jag lita på en lättkryddad blomkålssoppa för att tidvattnet ska vara över mellan semesterens rikedom.

Det fina med detta recept är att det tar väldigt lite tid att dra ihop. Du lagar bara ned lök och vitlök med blomkål, buljong och varma kryddor och klara dina favoritfyllningar (jag gillar krispig persilja, toasty cashewnötter och kryddiga rödpepparflingor – allt med en fin olivolja).

(Bildkredit: Melissa Ryan)

Kokos gör det krämigt!

Du kommer sannolikt att köpa en burk kokosmjölk (13,5 uns), men det här receptet kräver bara en kopp. Jag hatar i allmänhet noga noga recept som lämnar dig med udda rester, men jag tycker att det här är den perfekta mängden kokosmjölk att vikas in mot slutet. Om du vill lägga till hela burken kommer den fortfarande vara läcker (bara lite tunnare). Vad ska man göra med din kvarvarande kokosmjölk? Jag räddar mina för att röra om i varm havremjöl eller müsli på morgonen. Eller du kan alltid frysa det för ett framtida matlagningsprojekt också.

Läs mer 17 Absolut läckra sätt att laga mat med kokosmjölk

Slutligen ber det här receptet att du går lätt på saltet under beredningen, men känner dig fri att krydda med ytterligare salt och peppar när det är färdigt att laga mat. Eftersom natriumnivåerna varierar beroende på vilken typ av buljong du använder, föredrar du att vara konservativ i instruktionerna, så att du kan anpassa dig mot slutet.

  5 sätt att göra frysta grönsaker suger lite mindre

Testing Notes

Denna storslagna vegansoppa får en stor mängd skarpa kryddor och en tjock, flätig konsistens från blomkål och kokosmjölk. Det gör en perfekt lättmiddag med lite varmt pitabröd, men det är också en bra lunch nästa dag också. Var noga med att smaka när du går för att hitta din idealiska saltnivå.

Christine, januari 2016

(Bildkredit: Melissa Ryan)


Vegan Creamy Curried Blomkålssoppa

Serverar 6 till 8

 • 2 matskedar

  extra jungfruolja, plus mer att servera

 • 2

  Medelvita lök, tunt skivad

 • 1/2 tesked

  kosher salt, plus mer till säsong

 • 4

  vitlöksklyftor, malet

 • 1

  stort huvud blomkål (ca 2 pund), trimmad och skuren i floretter

 • 4 1/2 koppar

  låg natrium-vegetabilisk buljong eller vatten

 • 1/2 tesked

  slipad koriander

 • 1/2 tesked

  gurkmeja

 • 1 1/4 teskedar

  malda kummin

 • 1 kopp

  kokosmjölk

 • Nybakad svartpeppar, till säsong

 • 1/4 kopp

  rostade cashewhalvor, för garnering (valfritt, se Receptanteckning)

 • 1/4 kopp

  finhackad italiensk persilja, för garnering (tillval)

 • Rödpepparflingor, för garnering (tillval)

Värm olja i en stor kruka över medelvärme tills det skimrar. Koka lökarna och 1/4 tesked salt tills lökarna är mjuka och genomskinliga, 8 till 9 minuter. Minska värmen till låg, tillsätt vitlök och laga mat i ytterligare 2 minuter. Tillsätt blomkål, buljong eller vatten, koriander, gurkmeja, kummin och kvarvarande 1/4 tsk salt. Koka upp över medelhög värme och minska värmen till låg. Smörj tills blomkål är gaffel-anbud, ca 15 minuter.

Arbeta i satser, puré soppan i en mixer tills den är jämn och återvänd soppan till sopppotten. (Alternativt, använd en nedsänkningsblandare för att pura soppen direkt i potten.) Rör i kokosmjölken och värm soppen. Smak och lägg till mer salt, peppar eller kryddor om du vill.

För att servera, sippla soppan i skålar och garnera med en handfull rostade cashewnötter, några fjädrar persilja, strö av röda pepparflingor och ett streck olivolja till toppen.

Receptanteckningar

Att skåda cashewnötterna: Förvärm ugnen till 350 ° F och lägg cashewnötter på ett bakplåt i ett fint plattskikt. Rostat bröd i 5 till 6 minuter, eller tills doftande.

Uppdaterad från receptet – ursprungligen publicerat april 2013.