Vegan Pantry Staples: 5 bästa ingredienser för att lägga till smak

Om du tycker att all vegansk mat måste vara smal och tråkig, tänk igen. Här är fem av våra favorit ingredienser för att säkerställa att varje maträtt som kommer ut ur köket är fylld med smak. Vad är ditt?

Sanning kan någon kock, vegan eller på annat sätt utnyttja dessa skafferklammer för att öka smaken i en maträtt.

1. Soltorkade tomater – Hakad i små bitar, vi lägger till några soltorkade tomater tillsammans med vitlöket när vi gör soppor och såser. De ger en extra hjärtlig ökning till nästan vilken maträtt som helst. Tomatpasta gör också samma trick.

2. Capers – En tesked av dessa små bruna knoppar går långt mot ljusare smakerna i en maträtt. Prova dem i salladsdressingar eller strö över pasta. Vi tror också att kapare också gör ett bra ersättare för ansjovis.

3. Kalamataoliver – Liksom kappor finner vi dessa plumpa grekiska oliver ger rätter en ljus och zingy smak. En av våra favorit saker att göra är att hugga oliver med en handfull färska örter i en pasta som kan användas på pizza, som spridning på smörgåsar eller till och med virvlade i soppa.

4. Torkade svampar – Torkade svampar är användbara även i diskar som inte är svampfokuserade. En eller två torkade svampar som är rekonstituerade i vatten och malet fint tillsätt sallad djup. Du kan också använda blötläggningsvatten för deglasningspannor eller såser. Försök slipa torkade svampar i pulver och sprinkla dem i diskar som alla andra kryddor.

5. Miso Pasta – Miso är ofta vår ess i hålet. Det är smaklig smak är mer subtil än många av dessa andra ingredienser, tror vi. Vi gillar att vi kan göra det till framträdande ingrediensen eller använda den för att helt enkelt skapa en god bas till våra rätter. Vi använder den i allt från snabba soppor till glasyr till salladsdressingar.

  4 Pro Nasveti za kuhanje boljše testenine brez glutena

Vad är dina go-to-pantry häftklammer för att öka smakerna i dina diskar?

Relaterad: Smak Boosters: 8 sätt att lägga Smoky Flavor till någon maträtt

(Bilder: Svampar / Flickr medlem avlxyz licensierad under Creative Commons, Olives / Amazon.com, Capers / Flickr medlem timlewisnm licensierad under Creative Commons, och soltorkade tomater / Amazon.com)