Recept: Varm Fajita Biffsallad

(Bildkrediter: Joe Lingeman)

Jag längtar ofta efter ljusa och fina middagar i min måltidsplan, vilket innebär att jag äntligen omvandlar många av mina vanliga favoriter till sallader. Den här versionen, inspirerad av mina favorit-fajitas, hoppar över tortillorna och istället lagar skivor saftig, kummin-gnidad flankbiff tillsammans med rostade paprika och lök över en säng av knäckt, hackad romaine och rödkål. Den är färdig med en chili-lime vinaigrette för en snygg spark och lite värme.

(Bildkrediter: Joe Lingeman)

Här är vad som ska komma på bondemarknaden

Även om inte alla jordbruksmarknader erbjuder samma urval, innehåller denna sallad en lista med standard ingredienser som ska vara enkla att lokalisera i en enda resa på nästan vilken marknad som helst. Du kan fylla din toto med alla grönsaker som anges nedan, förutom avokado. Om din marknad har en köttleverantör, ta tillfället i akt att nab en riktigt bra bit nötkött. Ta några kalkar i mataffären – resten av köttet till förbandet finns i skafferi.

Varm Fajita biffsallad

Serverar 4 till 6

För förbandet:

1/2 kopp olivolja


1/3 kopp nypressad limejuice (från 2 till 3 lim)


1 tesked kummin


1/2 tsk chili pulver


1/2 tsk kosher salt

Knippen av cayennepeppar

För salladen:

1 pund flankbiff


1/2 tesked kummin


1/2 tsk söt paprika


1 1/2 matskedar olivolja


1/2 medelgul lök, snitt skivad


2 medelstora röda eller apelsin paprika, tunt skivad


1/2 tsk kosher salt, plus mer för kryddor


1/4 tesked nybakad svartpeppar, plus mer för kryddor


1 medium romaine sallad hjärta (ca 8 uns), hackad


2 koppar strimlad rödkål (från 1/4 litet kålkål)


2 koppar druvor eller körsbärstomater, halverade


1 medium avokado, skivad

Gör förbandet: Vispa alla ingredienserna tillsammans i en liten skål tills de kombineras och emulgeras; avsätta.

Gör salladen: Värm en 10-tums gjutjärnspanna över hög värme i ca 10 minuter; Pannan ska röka lite när den är ordentligt uppvärmd. Under tiden säsongsteg biffen med salt, peppar, kummin och paprika på båda sidor.

Lägg biffen i pannan och laga den ostörd tills en djup golvbrun skorp bildas, ca 4 minuter. Vänd och koka tills tills biffen registrerar 130 ° F för medel sällsynt, kontrollerar och bläddrar varannan minut, ca 4 minuter mer. För medelstora, koka tills biffen registrerar 140 ° F, ca 6 minuter mer. Överför biffen till ett skärbräda och tält med aluminiumfolie.

Minska värmen till medium och tillsätt oljan till stekpannan. Tillsätt lök, paprika, salt och peppar och koka, rör om och om, tills det är mjukat och lätt förkolat runt kanterna, ca 8 minuter. Ta bort från värmen.

Kombinera sallad och kål i en stor skål. Skiv biffen över kornet. Tillsätt stek, lök, paprika, tomater och avokado till grönsakerna, drizzle med förbandet och kasta för att kombinera. Servera varma.

Receptanteckningar

Gör framåt: Förbandet kan göras upp till 2 dagar i förväg och förvaras i en täckt behållare i kylskåp.

Lagring: Undresserade rester kan lagras i en täckt behållare i kylskåpet i upp till 3 dagar.

  Bra skum, dålig skum: Vad handlar det om ölskum?