Detta är hur man lagrar hemlagad vanilj extrakt

(Bildkrediter: Joe Lingeman)

Ren vanilj extrakt kräver bara två ingredienser: alkohol för extraktion och vaniljbönor. Som du kan föreställa dig, har den hållbarhet för i princip för alltid, eftersom dess ingredienser är ganska hållbar. Med så många korkfyllda flaskor med DIY-vanilj-extrakt på nätet, finns det också en del felaktiga uppgifter om hur och var du ska lagra hemlagad vaniljkstrakt till gåva.

(Bildkrediter: Joe Lingeman)

Förvara den i en lufttät burk.

Den sorten av nedslående nyheter är att du inte ska ge ditt hemlagade vanilj-extrakt i korkfyllda flaskor. De är benägna att indunstas och eftersom de är löst förseglade kan de släppa in oönskade dofter på närliggande föremål som ättika, flytande rök och fisksås. I stället väljer du en svängbar eller skruvflaska som kan tätt förseglas mellan användningen. Bonuspoäng om flaskan är gult eller koboltglas för att skydda vaniljkstraktet inuti.

Förvara den på en sval, mörk plats.

För långvarig förvaring, behåll vaniljextraktet på en sval, mörk plats som ditt skafferi. Värme och ljus kan orsaka förångning och orsaka att extrakten blir molnig. Lätt molnigt eller lerigt utseende är fortfarande bra att använda så länge det passerar lukttestet.

För att ge gåva, var noga med att notera att extraktet ska förvaras i burken på ett svalt och mörkt ställe och notera det datum det gjordes om det skjuts på baksidan av någons skafferi innan de har chans att använda den.

Få ett recept: Hur man gör vanilj extrakt hemma

  Varm blåbärssoppa