Recept: Vaniljmuffin med mycket Basic Citron Buttercream Frosting

(Bildkrediter: Tro Durand)

Inte så länge sedan var muffins överallt. Ömtåliga muffinsbagerier beskjutna upp på varje hörn, med snoddar av färgad frostning och regnbågar av sprinkles som vinkar från butiksfönster och lockande cupcake-galna kunder till kö för sin dagliga fix. Vi kallade nedgången av denna trend hela vägen tillbaka 2008, och i själva verket har kakor fallit ur rampljuset. De verkar exklusivt pittoreska nu, jämfört med Cronut-mattan.

Så det var därför jag kände att det var rätt tid att få dig min favorit vaniljmuffinsrecept. Muffins har gått från att vara en fluga tillbaka till var de hör hemma, vilket är en riktigt hemtrevlig och retro efterrätt, en söt fest för födelsedagsfester. Detta är receptet jag litar på när jag vill ha en djupt eftergiven men lätt muffin.

(Bildkrediter: Tro Durand)

Dessa är lätt anpassade från en av mina favorit vaniljmuffinsrecept, ursprungligen från Billys i New York City och hittades på 52 Cupcakes (en så rolig blogg!). Detta är ett något ovanligt tårtrecept genom att smöret slås direkt i mjölet. Jag tycker att receptet bara går väldigt, mycket snabbt, och det bakar alltid upp fuktigt och ömt. Jag gillar att använda allt kakemjöl för en mer känslig smulkropp; detta hjälper till att undvika den hårdare muffin-esque konsistensen som så många vanilett vaniljmuffins har.

(Bildkrediter: Tro Durand)

Och om jag ska göra muffins, går jag också ut på frosting. In för ett öre, för ett pund. Buttercream här är en mycket grundläggande smörgås, gjord bara med smör och pulveriserat socker. En touch av grädde ost håller det intressant, men i en nypa kan du till och med lämna det ut. Vanligtvis föredrar jag silkier fransk eller schweizisk smörgås men för en enkel muffin så här fungerar det lätta och rena smöretillståndet hos ett grundläggande smörkräm bra.

  Ost i en burk: Cougar Gold Cheddar

Det här är de muffins som jag vänder mig till när jag bara vill ha en lätt men härlig behandling för att skicka med min man till kontoret eller för en sista minuten födelsedagsfest. Lätt, snabbt och så gott.

(Bildkrediter: Tro Durand)


Vaniljmuffin med Citron Buttercream

Gör 12 cupcakes

 • 1 1/2 koppar

  tårtmjöl

 • 1 kopp

  socker

 • 1 1/2 teskedar

  bakpulver

 • 1/2 tesked

  salt-

 • 1/2 kopp

  (1 pinne) osaltat smör, skuren i 1/2-tums kuber, mjukat till rumstemperatur

 • 2

  stora ägg

 • 1/2 kopp

  helmjölk

 • 2 teskedar

  ren vanilj extrakt

 • Mycket Basic Citron Buttercream:
 • 2 ounces

  gräddost, mjukad vid rumstemperatur i 1 timme

 • 1/2 kopp

  smör, mjukat vid rumstemperatur i 1 timme

 • Nypa salt

 • 4 till 5 koppar

  florsocker

 • 1 till 2 matskedar

  mjölk

 • 1/2 tesked

  mandelextrakt

 • 1/2 tesked

  citron extrakt

Förvärm ugnen till 325 ° F. Rikta en muffinspanna med pappersfoder och sprut dem lätt med bakspray.

Blanda mjöl, socker, bakpulver och salt i skålen av en stativblandare med paddelfästet. Tillsätt smöret och blanda på medium hastighet i ca 1 minut, eller tills mjölet har belagt smöret men smöret är fortfarande i diskreta bitar.

I en separat skål, vispa ihop ägg, mjölk och vanilj. Med blandaren på låg hastighet, tillsätt de våta ingredienserna i 2 separata tillsatser, skrapa ner skålens sidor före varje tillsats. Slå i 2 minuter med medelhastighet eller tills ingredienser ingår.

Dela smet jämnt mellan muffinkopparna och fyll på cirka två tredjedelar. Baka i 20 till 24 minuter, roterande pan halvvägs tills en kakttestare som sitter i mitten kommer ut ren.

Låt muffinsna svalna i pannan i 5 minuter och överför sedan till en trådhylla för att svalna helt. Frost med mycket grundläggande Citron Buttercream en gång coolt.

För frostning:

Torka gräddeosten och smöret i skålen på en stativblandare tills den är lätt och fluffig. Tillsätt saltet, sedan 1 kopp pulveriserat socker åt gången, skrapa skålen mellan tillsatserna. Lägg till mjölken, justera konsistensen om det behövs. Slå i extrakten och fortsätt slå i hög hastighet i 3 till 5 minuter eller tills visp och krämig.

Receptanteckningar

Om du glömde att mjuka ditt smör i förväg fungerar det här receptet bra med antingen kallt eller rumstemperatur smör!

Anpassad från Billys Vanilj, Vaniljmuffin på 52 Muffins.

(Bildkrediter: Tro Durand)