Recept: Tomat & Mozzarella Caprese Skewers

(Bildkrediter: Tro Durand)

I veckan delar jag min process med att äta en väns bröllop – en ganska stor affär med 200 gäster och gott om aptitretare. Jag behövde åtminstone några menyalternativ som var enkla, ingen kock och framåtriktad. Dagens “recept” var inte bara ett perfekt val för bröllopet, men tack vare alla dessa lättillgängliga attribut, en underbar aptitretare för mindre partier också.

Så, om du behöver en ingen kock, framåtriktad hors d’oeuvre i sommar, kan jag föreslå tomat-mozzarella caprese skewers?

(Bildkrediter: Tro Durand)

Det här är inte en originalidé (vi har till och med pratat om det innan här på The Kitchn), och med god anledning. Tomatmozzarella sallad indikerar sommarboende, italiensk stil, och sätter den på en pinne är helt enkelt ett enklare sätt för en folkmassa att njuta av det. Det garanterar också en perfekt ration av ost till tomat till basilika. Och om du vill fortsätta räkna upp dess dygder, är det också glutenfri och vegetarisk. Verkligen en folkmassan.

Du kan använda någon form av spett eller tandpetare för att göra dessa capresebett. Jag använde dessa 4-tums bambusspett från restaurangvaror.

Så långt som mozzarella går, valde jag ciliegine, eller körsbärstorlek, mozzarella bollar. Beroende på vilket märke som finns i din mataffär kan du hitta lite större storlekar, eller mindre, till exempel perline mängd. Personligen tyckte jag om att använda mozzarella som var ungefär lika stor som körsbärstomaten, så jag försökte matcha dem.

Jag inkluderar här en valfri pesto drizzle, som sätter dessa överst. Bite-sized mozzarella bollar som dessa finns ofta i marinader av olivolja, peppar och örter, och om du kan lägga dina händer på de bra grejerna, använd bara marinerad ost och hoppa över pesto helt. Ännu lättare.

  Vad ska man laga på en Mountain Cabin Getaway?

(Bildkrediter: Tro Durand)


Tomat & Mozzarella Caprese Skewers

Går ca 16

 • 1 halvliter

  körsbärstomater

 • 3/4 uns

  färsk basilika

 • 4 ounces

  ciliegine (körsbärstorlek) mozzarella

 • 1 matsked

  pesto, valfri

 • 1 till 3 teskedar

  olivolja, valfri

 • Fläckigt salt och nymalt svartpeppar

Tvätta och torka tomaterna. Vik ett stort basilikblad runt tomaten, spjut sedan på en 4-tum lång spett eller tandpetare. Lägg till en mozzarellaboll till tandpetaren. Upprepa.

Om så önskas, vispa pesto med tillräckligt med olivolja för att bilda en tunn sås och drizzle över spettarna. Strö lite salt och peppar över dem.

Receptanteckningar

Du kommer förmodligen att ha några kvarvarande tomater; du kan bli kreativ och lägga till en andra tomat till varje skewer om du vill ha en större bit.

Om mozzarellabollarna marineras i örter och olja, eftersom min Costco-sourced mozzarella var när jag gjorde dessa till ett bröllop, hoppa över pesto helt.

Dessa kan göras upp till 24 timmar före och lagras i kylskåp. Basiljen vill lite, men de ser fortfarande bra ut.

(Bildkrediter: Tro Durand)