Recept: Stekt Squash Blossoms

Varje sommar väntar vi ängsligt på ankomsten av squashblommor så att vi kan göra en av våra favoriträtter: stekta squashblommor.

Det är lite tidskrävande att förbereda, eftersom du måste försiktigt avlägsna pistolen från mitten av blomman utan att riva de känsliga kronbladen, men det där arbetet är värt det. Jag hade först stekta squashblommor när jag bodde i Italien. I Italien är de vanligtvis doppade i smet och stekt och serveras sedan med salt och peppar. I Mexiko läggs de till soppor och quesadillas. Jag fyller gruvan med ost, doppa dem i ölbytta och stek dem i varm olja.

De som följer med en liten baby squash är kvinnliga blommor; De utan squash är manliga blommor. Båda är läckra. Köp de färskaste blommorna du kan hitta och laga dem på inköpsdagen. Ju längre du lagrar blommorna, desto mer kronblad kommer att hålla ihop, vilket gör det svårt att stoppa dem.

Stekt Squash Blossoms
3/4 kopp majsstärkelse
1 tsk bakpulver
1/4 tesked peppar
1/4 kopp mjöl
1/2 tsk årstid salt
1/2 kopp vatten
1 ägg – lite slagen
10 till 15 squashblommor
1/2 kopp fullmjölk ricotta
1/4 kopp majonnäs
1 tsk torkad oregano
1 msk brödsmulor
Vegetabilisk olja
Salt och peppar efter smak

Först gör smeten. Kombinera de första 5 ingredienserna, och rör om ägget och vattnet tills det är jämnt. Förvaras i kylskåp i 15 till 20 minuter.

Medan smeten är chillande, förbereda squashblomningarna.
Separera försiktigt blombladet utan att bryta dem och ta bort pistolen i mitten. Kombinera ost, majonnäs, oregano och brödsmulor tills de är mjuka. Lägg försiktigt om en matsked av denna blandning till varje blomma och vrid toppen av blomman tätt.

  Recept: Pork Belly Lettuce Wraps

Värm noggrann olja i en stekpanna – ungefär en tum djup – för att rymma blommorna. Få smeten ut ur kylskåpet och doppa varje blomma i smeten, belägg den. Placera försiktigt varje smetbelagd blomma i den heta oljan och steka tills det är gyllene skarpa på båda sidor. Ta bort och dränera på pappershanddukar, strö sedan med salt och peppar. Njut av! Serverar 3 till 4.

Relaterad: Ord av mun: Huitlacoche

(Bilder: Kathryn Hill)