Recept: Sesam-Ginger Bruten Broccoli

Rostad broccoli är en middagsklammer i vårt hushåll. Det är ett av de enklaste sätten att få lite gröna på våra tallrikar – speciellt på de nätterna när vår tidslinje för middag är särskilt snäv. Jag kan ta en påse eller två frusna broccoli och vi kan äta som vi normalt gör, men med en bråkdel av prep.

Eftersom vi äter det så regelbundet har jag provat gott om variationer på rostad broccoli. Hittills är den här sesam-gingerrösta broccoli min favorit favorit. Belastad med smak är det fortfarande mångsidigt att servera tillsammans med nästan vilken som helst måltid.

Sesam-Ginger Rostad Broccoli: Titta på videon

Jag är en stor troende på att generöst salta rostat broccoli, och i det här fallet får grönsakerna både saltighet och umami smak från sojasås istället. Min favorit del är det smarta tillsatsen av ingefära – fräsch eller fryst. Jag håller ett par händer med ingefära i frysen för att undvika att använda bara en liten bit och låta resten bli dålig. Dessutom hittar jag frusen ingefära lättare att hugga än färska.

(Bildkrediter: Sarah E Crowder)

Slutligen får den rostade broccoli en generös garnering av rostade sesamfrön. Jag gillar att lägga en liten skål med dem på bordet så att barnen kan pryda sina grönsaker som de vill ha.


Sesam-Ginger Bränd Broccoli

Serverar 4

 • 2

  medellånga broccoli (ca 1 1/2 pund totalt) eller 2 (10 ounce) påsar frysta broccolifloretter

 • 2 matskedar

  rostat (asiatisk) sesamolja eller annan neutral matolja

 • 2 matskedar

  sojasås eller tamari

 • 1

  (1-tums) bit färsk ingefära, skalad och finhackad

 • 3 matskedar

  rostade sesamfrön

Ordna ett ställ i mitten av ugnen och värm till 425 ° F. Om du använder fräsch broccoli, skära av den träaktiga delen av stammen och skär resten i bitar av storleksanpassad storlek.

Placera färsk eller frusen broccoli på ett stort rimmat bakplåt. Drizzle med oljan och sojasås eller tamari. Strö med ingefära, kasta till jämnt kappa och sprida sig i ett enda lager.

Rosta tills broccoli är ömt och börjar bruna vid kanterna, ca 30 minuter för fräsch eller 40 minuter för frusen, omrörning halvvägs genom.

Receptanteckningar

Lagring: Retur kan lagras i en lufttät behållare i kylskåpet i upp till 5 dagar.

  Ingrediens Spotlight: gröna pepparkorn i saltlake