Recept: Rostad morot och kikärtsallad

(Bildkrediter: Joe Lingeman)

Vet du den väskens säck som sitter i ditt kylskåps hörn? De som du håller där som en backup grönsak att ha till hands bara i fallet eftersom de varar för alltid? (Jag vet att det är inte bara jag som gör det här). Denna sallad kommer för alltid att förändra hur du tittar på dessa morötter.

De kastas med en strö koriander och rostade tills de är lättförkolade och parade med varma kikärter som har blivit infunderad med doften av solig citrus. En nutty, örtförpackad dressing bringar det hela tillsammans över en säng av zippy arugula. I tre enkla steg går morötterna från vänteläge till den lysande stjärnan av en middags värdig sallad.

3 steg till en middagssallad du ska äta igen och igen

För en mer tillfredsställande middagsalad älskar jag att samarbeta med en blandning av varma och råa ingredienser. Det tar lite mer ansträngning än att bara skära grönsaker, men när du försöker det ser du det är värt det (och det är ganska lätt att dra av).

Vi ber dig att göra tre saker när det gäller att göra denna sallad; var och en är enkel och gör stor skillnad. Du börjar med att förbereda och rosta morötterna. Medan de är i ugnen får kikärterna simmade med en blandning av färsk apelsinjuice, vitlök och koriander på spisen. Då är allt som är kvar att göra, kasta några ingredienser i din matberedare och snurra förbandet tillsammans. Du kan till och med få en början genom att göra dessa komponenter före tid under din nästa måltid prep session.

  Så här lagar du Classic Beef Pot Roast i ugnen

(Bildkrediter: Joe Lingeman)


Rostad morot och kikärtsallad

Serverar 4

 • 2 pounds

  morötter, skalade och skivas på en diagonal i 1/2 tum tjocka skivor

 • 2 matskedar

  olivolja

 • 2 teskedar

  slipad koriander, uppdelad

 • 1 tesked

  kosher salt, uppdelat

 • 1/4 tesked

  nymalen svartpeppar

 • 2 (15 ounce) burkar

  kikärter, dränerade och sköljda

 • Juice från 1 medium orange (ca 1/2 kopp)

 • 2 kryddnejlika

  vitlök, malet

 • 1/4 tesked

  röda pepparflingor

 • 6 ounces

  arugula

 • 1/2 kopp

  Grön Tahini sås

 • 1/2 kopp

  hackade rostade mandlar

Ordna ett ställ i mitten av ugnen och värm till 400 ° F.

Placera morötterna på ett rimmat bakplåt. Drizzle med oljan; strö med 1 tsk koriander, 1/2 tsk salt och peppar; och kasta till jämnt kappa. Sprid i ett jämnt lager. Rosta, rör om en gång halvvägs, tills det är mjukt och lättbrunt, ca 20 minuter totalt.

Samtidigt lägger du kikärterna, apelsinjuice, vitlök, kvarvarande 1 tsk koriander och 1/2 tesked salt och röda pepparflingor i en medelstora kastrull över medelvärme. Koka, rör om ibland, tills saften reduceras med hälften, 5 till 8 minuter. Ta bort från värmen.

Dela arugula mellan 4 skålar. Tillsätt varje skål med kikärterna och en sked av återstående juice och de rostade morötterna. Drizzle med dressing och strö med hackade mandlar.

Receptanteckningar

Gör framåt: Morötterna, kikärterna och förbandet kan beredas upp till en dag i förväg och förvaras separat i lufttäta behållare i kylskåpet. Uppvärm morötterna och kikärterna innan de serveras.

Lagring: Återstoden kommer att behållas i 1 dag i en lufttät behållare i kylskåpet.