Så här lagar du Classic Beef Pot Roast i ugnen

Smör i grillen: Värm oljan i en 7-kvarts holländsk ugn över medelhög värme tills den skimrar. Lägg till rost och brunt på alla sidor, inklusive ändarna, tills du har en djup gyllene sår, ca 5 minuter per sida. Överför grillen till en stor tallrik och lägg åt sidan. “Src =” https://atmedia.imgix.net/cc33038dd69171f29068ee07e931cb193d7bbf06?w=160&h=160&fit=crop “>

Tillsätt aromämnen och stek i potten: Rör i nötköttbuljongen, vitlök, hela timjanpannor, vikblad, hela rosmarinstekt, tomatpasta och Worcestershire sås. Återgå köttet och eventuella juicer till potten. “src =” https://atmedia.imgix.net/0d891eb24aa0412fd105622753ef90210d4e52d9?w=160&h=160&fit=crop “>

Lägg till rotgrönsakerna: Läcka och nötla morötterna och potatisarna i brajsningsvätskan runt steken. Täck igen, sätt tillbaka till ugnen och bröda tills grillen drar lätt ut och grönsakerna är mjuka men inte mjuka, i 1 1/2 till 2 timmar mer. “Src =” https://atmedia.imgix.net/6abc5bf0cd988e6142daa5c0e205aa7825b14655 ? w = 160 & h = 160 & fit = gröda “>

Förbered ett smör och mjöl pasta: Blanda de återstående 2 msk mjöl med smöret i en liten skål med en spatel tills den bildar en tjock pasta. “Src =” https://atmedia.imgix.net/d888cfb7407e267ff621ba850615fcac85a23137?w=160&h=160&fit=crop “>

Servera potten grillat: Servera potten rost över smörgåsäggnödlar eller med crusty bröd. Topp med några grindar av svartpeppar och hackad timjan och rosmarin. “src =” https://atmedia.imgix.net/5434619cb0d8be404549e2413a2b1fb161669216?w=160&h=160&fit=crop “>

Pottaxa var en en-pot wonder längs innan det var en term för homey rätter som är både billiga och kräver lite hands-on matlagning. Denna maträtt har länge varit den söndagskvällsmiddag som gör ett stort antal portioner (och otroliga rester) medan du parfymerar hela huset. Efter några timmars matlagning har du ömma bitar av nötkött i en rik, köttig glasyr, omgiven av smält i munnen, potatis och lök alla blötläggda i nötköttets sås. Det är en skål bara en lång, långsam braise kunde leverera.

Medan det är nästan omöjligt att skruva upp en gryta, finns det några steg som gör denna mat värdig av sin berömda status. Att välja rätt köttskott och de bästa potatiserna för att bräda, och göra en frodig sås är huvud bland dem. Nu har jag inte smakat på din mammas gryta, men jag kan utan tvivel säga att det här är den bästa biffgrytan du kan göra hemma i din egen ugn.

(Bildkredit: Lauren Volo)

Allt du behöver veta om matlagningspottnätet i ugnen

Jag kommer inte att göra några löften om att detta recept är antingen enkelt eller snabbt, för att jag letade efter den bästa biffkotstången jag hittade två saker som gör för en bättre pottrost: uppmärksamhet på detaljer och tid. Vid tillagning av tre olika komponenter i en kruka – en biffsteg, grönsaker och en biffsocka – detaljerna är viktiga. Låt oss börja med nötköttet.

Undvik dessa felsteg: 5 misstag som ska undvikas när matlagningspotet rostas

(Bildkredit: Lauren Volo)

Det bästa nötköttet för stekpotatis

Tuffa, billiga köttbiff är bäst för pottbröd. Leta efter en chuck, brisket eller rundsteg i tre-pund-sortimentet för detta recept. Den bindväv som gör dessa stycken tuffa är faktiskt vad som gör dem perfekta för potten grillat. Medan köttet brister, koka vävnaderna ner och skapa en flätig buljong som smakar och fuktar köttet.

Medan fördelarna med att sära kött innan du lagar mat diskuteras det ofta, att det är en enda anledning att grilla nötköttet för potatissteg: smak. Beläggning av nötköttet i ett litet mjöl och bränning det i samma gryta som används senare för braising ger oss massor av härliga bruna bitar att skrapa upp under deglasning för att bygga vår sås på.

Läs mer: De bästa nedskärningarna av nötkött för potatissteg

(Bildkredit: Lauren Volo)

De bästa grönsakerna för stekpotatis

För att vara ärlig finner jag de braised grönsakerna från potten grillat mer krävande än själva nötköttet. Efter att ha provat allt från persilja till raps i gryta, så fungerar det bäst för potatissteg.

 • morötter: Stora morötter, aldrig bebisar, med en fin 1/2 tum tjock minsta diameter vid sina toppar. Mindre morötter blir alltför mjuka i såsen.
 • Potatisar: Gå för Yukon Guldpotatis över ryssar, eftersom de har mer smak och en öm, tandig kropp när det är braised.

(Bildkredit: Lauren Volo)

Det bästa vinet för stekpotatis

Malbec och Côtes-du-Rhône är två av mina favorittyper, och jag har alltid minst en flaska av varje hemma (om jag bor livet på rätt sätt!). De är mycket drinkbara och det är lätt att hitta en riktigt bra flaska för mindre än $ 12. Jag lagar alltid med viner som jag gillar att dricka eftersom smaken koncentrerar och permeates hela skålen. Båda typerna är bra för matlagning eftersom de har stor fruktsmak och till och med några växtbaserade anteckningar som markerar de örter som kokas med potten grillat. De är inte för tanniska eller sura heller – ett bra mångsidigt val för att dricka och laga mat.

(Bildkredit: Lauren Volo)

Steg-för-steg-guide för att göra nötköttspotstång

Potrök är en mestadels hands-off-strävan, men några ögonblick med hands-on matlagning kommer att göra en bättre poträtta.

 • Smaka på grillen. Det finns en del debatt om djupet av searing, men med grytor är searing rent en smakförstärkare. Searing brinner rosten och lägger smaken på köttet, men den riktiga smaken kommer från de bruna bitarna som lämnas bakom searing.
 • Deglaze den nederländska ugnen med vin. Efter searing suger du några skivade lökar i kvarvarande fett och sönderdela det hela med rött vin. Du kan använda buljong eller till och med vatten för att deglaze, men vin ger en ljusstyrka till braised kött att andra vätskor inte kan göra ensam.
 • Braise bara köttet först. Här är tricket för att få perfekt kokt kött och grönsaker: Koka köttet ensamt först. Täck din nederländska ugn och håll den hela i en liten ugn i en timme och 45 minuter.
 • Tillsätt potatis och morötter på väg genom matlagning. När köttet har haft lite tid att koppla av i sitt varma braiserbad, lägg till de hackade potatiserna och morötterna i potten.
 • Gör en beurre manié för att tjocka gravy. Under de sista minuterna av matlagning gör du en pasta med smör och mjöl som kallas Beurre Manié. På samma sätt som en roux separerar först mjölpartiklarna genom att belägga dem i fett, vilket sedan tjocknar utan klumpning.

Vad Heck Is Beurre Manié?

Beurre Manié är ett utmärkt sätt att tjocka soppor, grytor och gravyr i slutet av tillagningen. Det är i huvudsak en okokt roux och översättar grovt för att betyda “knådat smör”. En av de trevligaste sakerna om beurre manié är att du kan göra en stor sats, dela den och frysa för framtida användning, vispa det i sås som behövs för förtjockning utan ytterligare matlagning.

Läs mer: Muntord: Beurre Manié

(Bildkredit: Lauren Volo)

Hur man serverar potten grillat

När steket är smidigt och ömt kan du riva eller hugga steken och returnera den till grytan. Du kan servera det rakt upp i skålar med crusty bröd för att suga upp den rika såsen. Det serveras ofta över smörgåsnudlar, eller du kan verkligen gälla komfortmjöleliljan och servera grillat och sås över potatismos.


Hur man lagar potten grillat

Serverar 6 till 8

Vad du behöver

Ingredienser

 • För potten grillat:
 • 3 pounds

  boneless beef chuck roast

 • 2 teskedar

  kosher salt, uppdelat

 • 1 tesked

  nymalt svartpeppar, plus mer för servering

 • 4 matskedar

  allsidig mjöl, uppdelad

 • 2 matskedar

  olivolja

 • 2

  stora lök, skivad smidigt (ca 2 koppar)

 • 1 kopp

  rött vin, som Malbec eller Côtes-du-Rhône

 • 2 koppar

  osaltad köttbuljong

 • 3

  stora vitlöksklyftor, krossade

 • 3

  helt fräscha timjanpinnar

 • 2

  laurbladen

 • 1

  hela färsk rosmarin kvist

 • 1 matsked

  tomatpuré

 • 4 teskedar

  Worcestershire sås

 • 6

  medelstora morötter, skalade och skurna i 1 1/2-tums bitar

 • 4

  medium Yukon Guldpotatis, skalad och skuren i 1 1/2-tums bitar

 • 1 tesked

  maltvinäger

 • 2 matskedar

  osaltat smör, vid rumstemperatur

 • För servering:
 • Buttered ägg nudlar eller crusty bröd

 • Blad från 8 kvistar färsk timjan, finhackad

 • Blad från 2 kvistar färsk rosmarin, finhackad

 • Utrustning
 • 7-kvarts holländsk ugn

 • Tång

 • Träslev

 • Skärbräda

 • Kockens kniv

 • Stor tallrik

 • Spatel

 • Liten skål

 • 2

  gafflar

Instruktioner

 1. Värm ugnen: Ordna ett ställ i mitten av ugnen och värma till 325 ° F.

 2. Smaka på grillen och kappa i mjöl: Smörj köttet med 1 1/2 tsk salt och peppar. Strö 2 msk mjöl över hela grillen tills den är jämnt belagd.

 3. Smör i grillen: Värm oljan i en 7-kvarts holländsk ugn över medelhög värme tills den skimrar. Lägg till rost och brunt på alla sidor, inklusive ändarna, tills du har en djup gyllene sår, ca 5 minuter per sida. Överför grillen till en stor tallrik och lägg åt sidan.

 4. Sauté löken: Minska värmen till medium och tillsätt lökarna och återstående 1/2 tsk salt. Sauté tills mjukad och börjar brinna runt kanterna, ca 4 minuter.

 5. deglaze: Tillsätt rött vin och skrapa upp de vackra brunade bitarna på botten av pannan.

 6. Tillsätt aromämnen och stek i potten: Rör i nötköttbuljongen, vitlök, hela timjanpannor, vikblad, hela rosmarinstekt, tomatpasta och Worcestershire sås. Återgå köttet och eventuella juicer till potten.

 7. Skydd och bromsning: Koka upp och lägg i ugnen. Braise i 1 timme och 45 minuter. Köttet ska vara ömt, men kommer inte att falla ihop än.

 8. Lägg till rotgrönsakerna: Läcka och nötla morötterna och potatisarna i brajsningsvätskan runt steken. Täck igen, sätt tillbaka till ugnen och bräda tills grillen drar lätt ut och grönsakerna är ömma men inte mjuka, i 1 1/2 till 2 timmar mer.

 9. Skaka köttet: Ta av grytan från ugnen och sätt över låg värme. Överför grillen till en stor skål och strimla i stora bitar med 2 gafflar; avsätta. Ta bort och kassera örtstammarna och vikbladen.

 10. Förbered ett smör och mjöl pasta: Smash de återstående 2 matskedar mjöl med smöret ihop i en liten skål med en spatel tills den bildar en tjock pasta.

 11. Torka såsen: Rör smörmjölet i potten och koka i 3 minuter för att avlägsna råmjöl och förtjocka såsen, se till att vätskan inte kokar. Rör i ättikan.

 12. Lägg köttet tillbaka till kruka: Returnera de strimlade köttstyckena till potten och rör försiktigt till kappa i såsen.

 13. Servera potten grillat: Servera potten rost över smörgåsäggnödlar eller med crusty bröd. Topp med några grindar av svartpeppar och hackad timjan och rosmarin.

Receptanteckningar

Lagring: Retur kan lagras i en lufttät behållare i kylskåpet i upp till 4 dagar. Värm på låg värme på spishällen tills den är uppvärmd.