Recept: Old Fashioned Pecan Pie (Utan Majssirap)

Pecan tårta är en av de första sakerna vi söker när det kommer dags att träffa eftermiddagsbordet Thanksgiving. Denna nut-fyllda klassiker är den allra senaste definitionen av ooey-gooey decadence, och har alltid varit. Vår version är lika rik och sugerös som alltid, men med en liten förändring: vi drog majs sirapen.

Självklart var pecanpai runt långt innan majs sirap var ens drömde om. Vi har sett andra versioner av majssirapfria pecan pajer som använder lönnsirap, honung eller kokt brunt socker. I vår mormors äldsta kyrkokokbok finns det ett recept på Praline Pecan Pie som helt enkelt blandar brunt socker med ägg för att göra en grundläggande vanilbas.

Vi föredrar att använda en all-purpose sockerrörsocker som vi spelat med nyligen. Denna sirap gör en perfekt kakad paj med en djup karamelliserad smak och en knaprig mutter topping. Ärligt talat, vi skulle vara hårt pressade för att berätta skillnaden mellan denna paj och majs sirap versionerna vi har gjort och älskade i det förflutna. I vårt sinne är det en seger runt.

Det behöver knappt påpekas, men en skiva pecanpispar briljant med en skål med vaniljglass och en duggregn chokladsås. Vi gillar också en kopp starkt svart kaffe för att smutta mellan sockerbetor.

Gammeldags Pecan Pie

Gör en 9-tums paj

 • 1

  9-tums unbakad pajskorsa

 • 1 kopp

  (370 g / 13 ounces) sockerrörsirap

 • 1 kopp

  (220 g / 7,75 ounces) granulärt socker

 • 3

  stora ägg, lätt vispade

 • 1/4 tesked

  salt-

 • 2 matskedar

  osaltat smör smält

 • 1 tesked

  vanilj extrakt

 • 2 koppar

  (225g / 8 uns) halverade pekannötter

Förvärm ugnen till 350 ° F med en ugnshållare placerad mitt i ugnen.

Rulla ut pajskorpan och överför den till en 9-tums pajpanna. Täck löst med plastfolie eller en ren kökshandduk och frys i 15 minuter medan du förbereder fyllningen.

Mikrovågsocker sirap i 30 sekunders burst på HIGH (ca 1 – 1,5 minuter totalt), eller sätt i en gryta med kokande vatten tills sirapen är hällbar.

Kombinera sirap, socker, ägg, salt, smält smör och vanilj extrakt i en stor mixskål. Rör försiktigt tills blandningen är jämn och alla ingredienser kombineras jämnt. Rör i pekannötterna.

Ta bort pajskskorpen från frysen och häll fyllningen i skalet. Använd en sked för att se till att pekannötterna fördelas jämnt. Placera pajen på ett bakplåt för att få dropp och baka i 50-55 minuter. Tårtan är klar när den når en inre temperatur på ca 200 ° F, och när den övre skorpan blir djup brunbrun och känns fast när den försiktigt tappas.

Låt svalna helt och håll löst täckt med plast i kylskåpet. Håller en vecka.

Relaterad: Trader Joe’s Pantry: Trader Joe’s Frozen Pie Crust

(Bilder: Emma Christensen)

  14 Gröna frukostrecept för att starta din dag