Recept: Heavenly Hash Bars

(Bildkredit: Nealey Dozier)

Precis när jag trodde att jag hade fyllt min arsenal med tillräckligt läckra hemlagade semesterbehandlar, kom himmelska hash att sopa dem alla under mattan. (Tja, för i dag åtminstone.) Kombinationen av bittersweet choklad, rostade mandlar och marshmallows är verkligen en gåva från ovan!

(Bildkredit: Nealey Dozier)

Heavenly Hash kan vara bättre känd som en glassmak, men det började faktiskt som ett godis. Den hemlagade behandlingen var ursprungligen skapad av ett New Orleans varuhus för att passa ut till shoppare, tills receptet förvärvades av Elmer’s Candy Corp och omedelbart lanserades i storskalig produktion. Det var 1923, och den äggformade choklad- och marshmallow konfekten är fortfarande en Louisiana påsk tradition.

Jag gjorde dessa barer med avsikt att betjäna dem på en väns festfest, men hälften gjorde inte det till sin slutdestination – de var bara alltför beroendeframkallande för att inte hålla sig uppe efter varje pass genom köket. Så i stället för att dela dem alla, jag (greedily) tömde de återstående staplarna i en kaketenn och erbjöd dem som värdinna. Och då berättade jag mottagarna att gömma dem djupt i avkylningen i sitt kylskåp för att hålla mig ute. Är jag dramatisk här? Tyvärr bara en liten bit.

New Orleans folk känner en sak eller två om det goda livet (och god mat) och dessa “himmelska” godsaker är definitivt inget undantag. Det finns en hel del hemlagade versioner som flyter runt, men den här är min favorit; Jag lovar att det är så mycket mer än summan av dess delar. Du kan bilda godisen i små kluster om du vill, men jag föredrar att klippa dem i milstolpar. Inte bara de ser helt fantastisk ut, men du får mer marshmallows och mandel till choklad i varje bit. Halleluja!

  Ska jag köpa en Tilt-Head eller Bowl-Lift KitchenAid Mixer? Goda frågor

(Bildkredit: Nealey Dozier)


Heavenly Hash Bars

Gör cirka 12 rutor eller 16 kluster; kan fördubblas

 • 1 kopp

  socker

 • 1 kopp

  kondenserad mjölk

 • 3 matskedar

  ljus majssirap

 • 16 ounces

  bittersweet choklad, hackad

 • 1 tesked

  vaniljböna pasta eller ren vanilj extrakt

 • 2 koppar

  rostade, saltade mandlar, hålls hela

 • 2 koppar

  miniatyr marshmallows

Linjera en 8-tums rätter med parchmentpapper med tillräckligt överskott hängande över sidorna av pannan för att kunna användas som “handtag”; Spraypapper med matlagningsspray.

Kombinera sockret, förångad mjölk och majssirap i en medelstor, tung kastrull. Koka upp blandningen över medelhög värme, vispa ofta och fortsätt att koka blandningen tills den når 218 ° F till 220 ° F på en snabblästermometer, 5 till 8 minuter. Ta bort grytan från värmen och låt svalna i 2 minuter. Vik i choklad och vanilj och rör om tills smält. Låt svalna i ytterligare 15 till 20 minuter, lägg sedan i muttrarna och marshmallows.

Överför chokladblandningen till den tillagade bakfatet och sprid jämnt med en silikonspatel. Kyl i godiset tills det är klart, minst två timmar. Använd parchmentpappershandtagen, ta bort godisen från bakskålen och skär i kvadrater. (Det hjälper till att använda en kniv doppad i varmt vatten.)

Förvara i en lufttät behållare i kylskåpet i upp till en vecka. Dra 5 till 10 minuter före servering.

Receptanteckningar

Att göra kluster i stället för barer: Använd en fjäderformad glassskopa, rulla runt kluster på en plåtfodrad med pergamentpapper eller en Silpat. Kyl tills det härdats, minst 1 timme. Förvara i en lufttät behållare i kylskåp; Dra ut 30 minuter före servering.

(Bildkredit: Nealey Dozier)