Recept: Fransk lök Soppa Grillad Ost

Jag tillbringade tre dagar av min semesterhelg på ett strävan att göra den perfekta franska löksoppa, som började från början med köttstocken. Och medan det var otroligt, är det inte så ofta att jag har tid eller energi att verkligen lägga så mycket ansträngning på middag. Jag bestämde att det måste finnas ett enklare sätt, och som det visar sig finns det! I princip verkar jag föredra min soppa i smörgåsform.

Min ultimata “skål” med lök soppa är en del soppa, en del rostad bröd och en del smältost. Inte precis förhållandet som fransmännen står bakom, men det fungerar för mig. Varför inte göra en “quickie” fransk lök soppa grillad ost?

Jag började genom att karamellisera löken över spisen, i motsats till min vanliga låga och långsamma ugnsmetod. Och medan jag normalt använder gula lök, för detta recept jag underbäddar i söta lökar för att ge receptet en ökning av socker skulle du normalt bara få efter en lång tillagningstid. När löken var snygga och mjuka, lade jag till ett stänk av sherry, färsk timjan och en träff av rika nötkött för att återskapa smakerna av en traditionell fransk löksoppa.

Resultatet var en smaklig, smaskig smörgås som slog alla mina franska löksoppa krav. Ännu bättre kom allt samman på mindre än 45 minuter, en betydande tidsbesparare jämfört med det klassiska receptets 72 timmar. Och medan min fästman förstoppades på det hela taget “är det soppa eller en smörgås” -koncept först, efter en bit han såldes. (Liksom jag). Hur som helst kommer denna starka grillad ost definitivt att vara en vinterfavorit i vårt hus under de kommande åren!

Fransk lök soppa grillad ost

Gör 2 smörgåsar

4 matskedar osaltat smör, uppdelat
4 koppar skivade söta lökar (ca 2 pounds)
2 msk torr sherry
1/2 kopp osalt köttmassa, helst hemlagad
1 kvist färsk timjan, löv avskalad från stammen
1 kopp riven Gruyere ost
4 tjocka skivor franska eller italienska bröd
Kosher salt och peppar, att smaka

Smält 2 matskedar smöret i en stor stekpanna över medelvärme. Tillsätt löken och en nypa salt, och koka, rör om ibland tills löken börjar bli gyllene, ca 10-15 minuter. Fortsätt att laga mat utan omrörning tills en brun skorpa börjar bildas. Tillsätt ett vattenstänk och rör om, skrapa fördjupningen från botten och tills vattnet avdunstar. Upprepa det två eller tre gånger tills löken är guldbrun och mycket öm.

Häll sherryen i pannan med löken och fortsätt tillagning tills den har helt evaporerats. Lägg biffens lager och timjan till stekpannan. Öka värmen till medelhög och koka tills lagret har minskat med hälften, ca 3-5 minuter. Säsong generöst med salt och peppar.

Värm en griddle eller nonstick skillet på medium värme. Sprid de återstående 2 matskedarna smör på ena sidan av varje brödskiva. Placera två bitar bröd, smör sida ner, på stekpannan. Lägg till en handfull gruyere, följt av en generös höglök lökblandning (det kan vara lite rörigt på ett bra sätt). Överst med de återstående brödskivorna, smörsidan upp och koka, vänd en gång tills osten smälts och var sida är guldbrun.

Recept Obs:

Denna smörgås serverades också riktigt bra, vilket motsvarar mitt “idealiska” förhållande 1: 1: 1.

Relaterad: Hur man gör fransk lök soppa

(Bilder: Nealey Dozier)

  En gammal okänd: Pata Cabra