Mitt favorit sätt att sätta en granatäpple

Om du någonsin har whacked en snitt öppen granatäpple med en träsked eller fumbled runt med det under vatten, så vet du att extrahera de härliga frön (även kallad arils) är en rörig strävan. Men det behöver inte vara så här! Läs vidare för mitt favorit sätt att extrahera arilerna från en granatäpple!

Granatäpplen är en vacker frukt-till-vinter-frukt, läcker och full av antioxidanter också. Du kan köpa saft och arilspaket på många livsmedelsbutiker, men jag föredrar att köpa hela frukten för friskhet. Dessutom ser de underbara sittande i en skål på mitt köksbord tills jag är redo att använda dem.

Mitt favorit sätt att extrahera arils från ett granatäpple visas bäst i den hemlagade videon, som visas nedan. Det liknar det som visas på bilden ovan men med några viktiga modifieringar. Vad jag tycker om den här metoden är att hon är försiktig att aldrig skära i en av frön med sin kniv. Klippning av en konform från toppen och noggrant skärning av botten är nyckeln.

Videon visar bara att granatäpplen öppnas (för att äta öronen direkt från frukten.) Om du vill ta bort arilerna att använda i sallader och andra härliga saker, bryt dem försiktigt bort från deras vita membran. Om de är lite för fastsatta, verkar en skål med varmt vatten hjälpa till att mjuka pithen upp tillräckligt för att slutföra uppgiften. Pithen kommer att flyta till toppen av vattnet och kan lätt skumras bort.

Vad är din favorit metod? Vågar du på din granatäpple och i så fall hur i världen håller du dig själv och allt omkring dig rent?

  5 misstag att undvika när du gör potatismos

Relaterad: Seasonal Spotlight: Granatäpple

(Bild: Dana Velden)