De 11 verktyg som gör grönsaker kul

(Bildkrediter: Brittany Cerullo)

Runt den här tiden av året är det enastående att det finns en mängd grönsaker som börjar komma fram till din lokala böndermarknad. Inte bara är de underbara att se och härligt bra för dig, men de kan också vara en behandling att förbereda – om du har rätt verktyg.

Vi har samlat 11 av våra favorit köksredskap för att visa hur trevligt måltid prep kan vara. Från spiraliseraren till majs dragkedjan glider dessa prylar definitivt glädje. Vem säger att grönsaker inte kan vara roliga?

(Bildkredit: Microplane)

1. Microplane Cube Grater, $ 17.95 från Microplane

Den här miniatyriserade tagen på ditt traditionella lådgaller tar inte bara mindre utrymme, men hjälper dig också att mäta hur mycket du har strimlat. Du kan se dina skivor stapla upp och se hur många koppar morotskal du har skapat vid en blick. Vi uppskattar också att du helt kan bifoga riven i plastfodralet för förvaring. Inte längre oroa dig för att ta tag i det från lådan och skära ett finger tips i processen.

(Bildkredit: Amazon)

2. Prepworks Zip Slicer, $ 8 från Amazon

Ta skräcken ur choret att hugga upp körsbärstomater eller druvor med den här praktiska gadgeten. Allt du behöver göra är att helt enkelt ladda upp röret och sedan glida i handtaget. Precis som så är alla dina grönsaker skivade i hälften!

Eftersom bladet är skyddat och det finns ett stopp i slutet för att hålla från att skära för långt, är det här verktyget också barnvänligt.

(Bildkrediter: KORIN)

3. Grönsaker, 24,95 kr från KORIN

Om du har försökt få dina barn att äta mer grönsaker, men har inte haft stor lycka, försök att bryta ut dessa roliga grönsaksskärare. De är från det japanska företaget KORIN och kommer i en massa bladformer – speciellt körsbärsblom, japanska lönn och bambu, tillsammans med en traditionell bladform. Smår inte allt bättre när det är coolt? (Tips: Svaret är ja.)

  Hur man gör mjuka och söta havremjölkakor

(Bildkredit: OXO)

4. Spiralizer, $ 40 från OXO

Vi täckte handhållna spiraliserare tidigare i veckan, men om du letar efter ett mer seriöst sätt att komma in i veggie nudlar, kan det vara dags att uppgradera till en bänkversion. Vi älskar OXO-versionen eftersom den har flyttbara, färgkodade blad som du enkelt kan byta ut (och rena). Det innehåller också en förvaringslåda för att hålla dem alla undangömda och säkra från små fingrar. Och om du letar efter en spiraliseringsinspiration, så har vi det också.

(Bildkredit: Amazon)

5. PL8 Professional Mandolin Skivare, $ 60 från Amazon

Du kommer bli förvånad över hur ofta en mandolin kommer till nytta när du har en i ditt kök. Tunnt skivad kål för slaw eller surkål? Gjort. Perfekt till och med sötpotatisrundor för gratin eller potatisflis? Inga problem. Vaffelfries? Inget svett. Naturligtvis är den bästa delen att det är super lätt att använda och rena tack vare de svängbara bladen. Dinnertime blev bara mycket bättre.

(Bildkrediter: Webstaurant Store)

6. Fransk potatisuttag, $ 35 från Webstaurant Store

Finns det något mer glädjande än pommes frites? Vi tror inte. Och att göra din egen är bara på nästkommande nivå kul. Denna franska fräsklippare levereras med en tallrik, men har fyra andra alternativ för varje stekningsstorlek, från superhåriga shoestrings till oemotståndligt feta kilar. Det är självklart inte det enda du bör överväga att köpa från restaurangförsörjningsaffären. Vi har en hel lista med bästa köp också.

(Bildkredit: Chef’n)

7. ScoopSaw, $ 10 från Chef’n

Vad är en av de mest fruktade veggie-relaterade sysslorna i köket? Om du sa att du skar och scooping en butternut squash (eller mest någon squash, för den delen), är jag med dig. Åtgärden att förbereda dem nästan Har jag tänkt på de förskurna kuberna hos Trader Joe är en bra idé. Nästan.

  Se! Naturlig matlagningspray (med mjöl!) På hela maten

Men den här gadgeten syftar till att göra livet lite enklare tack vare en minisåg som är inbyggd i plastskruvens handtag. Inte mer dulling din favorit kocks kniv försöker hacka öppna en squash. Istället kan du enkelt se det igenom, använd sedan den breda paddlade skopan för att rensa bort alla insidan. Det kanske inte är squash säsong, men jag är definitivt bokmärke detta för hösten.

(Bildkredit: OXO)

8. 3-i-1 Avocado Skivare, $ 10 från OXO

Medan det inte nödvändigtvis är svårt att skära upp en avokado, gör den här gadgeten det lite enklare, säkrare och roligare. Plastbladet i slutet skivar lätt genom avokadohuden och köttet, men det blir inte för skarpt att du måste oroa dig för att den glider medan du skivar medan den kantade änden lätt och jämnt skär köttet av avokado i remsor perfekt för lagring på en smörgås.

Men den bästa delen av gadgeten ligger i sitt hjärta. Pit Remover är genial. Tryck helt enkelt in i avokado-gropen och dra sedan fröet ut i ett fall. Inte längre försöker sticka den med din paringkniv eller skopa ut den tillsammans med halva avokado.

(Bildkrediter: Joseph Joseph)

9. Mezzaluna, $ 15 från Joseph Joseph

Har du huggit dina örter med en kockkniv hela tiden? Då har du blivit saknad. Mezzaluna är ett klassiskt köksredskap som gör snabbt arbete med persilja, koriander, basilika och mycket mer. Stanna helt enkelt fram och tillbaka över gänget och du har hackade örter på nolltid.

Vi är delaktiga i den här versionen från Joseph Joseph, för när det är dags att lagra det krökta bladet viker handtagen runt för att hålla den helt skyddad. Inte bara kommer mezzaluna att vara skarp, men dina händer kommer också att vara skadade.

  Bra skum, dålig skum: Vad handlar det om ölskum?

(Bildkrediter: Williams-Sonoma)

10. Kuhn Rikon Corn Zipper, $ 13 från Williams-Sonoma

Först är majs dragkedja ett utmärkt namn. Om vi ​​gav utmärkelser för det roligaste produktnamnet skulle det definitivt vara högst upp på listan. Ännu bättre, den här lilla gadgeten är också vansinnigt roligt att använda. Nästa gång du behöver majskärnor ur coben, och du vill ha fräsch, inte fryst, gör det enkelt att krossa det här och springa det längs örat av majs. Det tar snabbt bort kärnorna (vi rekommenderar att du använder den över en skål för att fånga allt) och lämnar dig redo att börja ditt recept.

(Bildkrediter: JB Prince)

11. Radish Rose Maker, 18 dollar från J.B. Prince

Vi introducerade dig till den här lilla gadgeten tidigare i veckan, men det ingår även här. Med bara en snabb press kan du göra vanliga rädisor till vackra rosetter som kommer att få dina middagsgäster att tro att du spenderat mycket mer tid på förberedelser än vad du faktiskt gjorde. Det är det snabbaste och enklaste sättet att ta din cruditésplatta uppåt.