Inte din lokala get: Capricho De Cabra

Vanligtvis när det gäller färskost, förespråkar jag att köpa så lokalt som möjligt. Det är bara meningsfullt, eftersom något som är lika förgängligt som en ung ost bara kommer att dra nytta av att ätas snabbt. En ost som kommer ifrån långt borta görs med potentiell störning av denna tidslinje. Capricho de Cabra är en fantastisk ny sökning, eftersom den är överkomlig, lättillgänglig – som, överallt landet – och mest av allt kommer det inte att bli dåligt som de flesta färska getostar: hållbarheten på denna ost är oklanderlig.

Men mest av allt är det en utsökt fräsch chevre, eller snarare, med tanke på dess ursprung, cabra.

Capricho de Cabra är från Murcia, hjärtat av Spaniens getostproduktion. Det här är en typisk färsk getost, som din standard franska “chevre”, och dess textur är krämig, mjuk och spridbar, precis som den borde vara. Smakfullt, förvänta dig en bestämd salt finish, men med en övergripande ren mjölkaktig smak och en riktigt härlig pepparknot. Detta är den ost du vill ha för en snabb aptitretare, drizzled med bra olivolja och omges med oliver eller spridas på en baguette med honung eller fikon sylt och en slipning av svartpeppar. Det skulle vara utmärkt i pasta, äggrätter, sallader eller som garnering på soppa. Det här är verkligen en färsk getost som är så läcker, jag är inte benägen att köpa något annat för samma applikation, särskilt med tanke på dess bra pris: $ 12.99 / lb.

Jag tänkte mycket på varför denna ost är så smaklig, och efter lite forskning har jag kommit till några slutsatser:

  • Det här är en ost från en cheesemaker som vet vad han gör. Han gör många ostar, som den alltid favorit Drunken Goat, eller Murcia al Vino, och även Cabra Romero, en annan av min go-to goat picks.
  • Kanske mest betydande, det här är en ost gjord av mjölken av Murcian-getter, en ras som producerar en i sig sötare mjölk. Medan många färska getostar har en spark som ofta refereras till helt enkelt – och på lämpligt sätt – som “goaty”, har Capricho de Cabra en mildare getig smak. Pleasantly aromatiska, definitivt tilltalande och otvivelaktigt läckra och mångsidiga.
  • De getter som bidrar med sin mjölk till osten bete utomhus, men de är inte frittgående. Eftersom getter är berömda för att komma i trubbel när det gäller deras kost – de äter någonting som verkligen kan ha negativ inverkan på mjölkens smak – att kontrollera deras beteende säkerställer en mer reglerad mjölkprodukt.
  • Osten är cryovaced. Varje tvåpundstycke kommer förpackas i ett lufttätt förpackning, vilket i huvudsak pausar åldringsprocessen hos osten och garanterar friskhet. Medan förpackning så här är det inte alltid det bästa sättet att lagra ost med rinnor – som faktiskt dra nytta av viss luftcirkulation (eller “andning” i osttal) – en ny, ostörlig ost föredrar faktiskt denna förpackningsmetod.
  • Det finns en relativt snabb resa från Spanien till distributören till marknaden. Forever Cheese, ostens importör, har en hög omsättningstid; ingenting förblir mycket mer än två veckor i distributionscentret. Osten levereras med båt, som har en mer reglerad temperaturstyrd fraktfartyg än luftfartyg. Allt detta betyder att osten kommer att smaka fräsch och starkt när det kommer till dig.

Vad som är mest anmärkningsvärt om denna ost är dess förmåga att umgås för en mycket längre tid i ditt kylskåp än andra färskostar. Kanske beror det på en lägre fuktighet i förhållande till andra färskostar av denna stil och högdensiteten hos ostmassan själv: en ost med en fluffigare, lättare ost är mer förgänglig på grund av den större förmågan för luft (ett roterande medel ) för att ta sig igenom osten.

Trots förmågan att umgås, förvänta dig inte att denna ost ska slappna av för lång. Med alla sätt att införliva det i din matlagning och ätning, väntar du på din nästa försändelse innan du vet det.

Hitta det! Capricho de Cabra finns på The Greene Grape Provisions i Brooklyn och på Whole Foods för $ 12,99 / lb. Denna ost har en mycket stor fördelning runt om i landet, så att söka ut på andra ostaffärer och livsmedelsbutiker borde inte vara för knepiga!

Nora Singley är en ivrig älskare av ost, och under en tid var hon cheesemonger och utbildningsdirektör på Murray’s Chees Shop i New York City, där hon fortsätter att lära sig ostklasser för allmänheten. Hon är för närvarande en assistent TV-kock på The Martha Stewart Show.

Relaterad: Booze’s Best Bud: Drunken getost ost

(Bilder: Nora Singley)

  Hur man gör deviled ägg