En total nybörjarguide till grillning med gas

Om du har en helt ny (eller en ny) gasgrill i ditt liv och du är redo att värma upp saker i sommar, är vi här för att hjälpa. Medan denna guide är utformad för nybörjare grillare, finns det mycket information för den erfarna grillmästaren. Vi har inkluderat allt från att göra din nya grill på – ja, det är lite uppenbart, men vi har några saker att säga! – Till matlagning. Och då finns vår lista över de väsentliga recepten som varje grillkock borde veta.

Låt oss få grillning!

(Bildkrediter: Joe Lingeman)

En snabbstartsguide för grillning med gas

En av de främsta orsakerna till kockarna är att välja en gasgrill över en kolgrill. Ett klick av en knapp, vrid av en knopp och plötsligt vänder du hamburgare med en öl i handen – ingen kolskorsten att sortera, ingen “byggnad” av zoner att oroa sig för. Gasgrillning har den tydliga lyxen av belysning och förvärmning utan problem. Fortfarande finns det några saker du vill ta hand om innan köttet möter grillen.

En ren grill är en enkel grill

Oavsett om din grill är en hand-down eller fräsch ut ur lådan, vill du se till att den är ren och klar att klippa innan den lyser upp. Grilltillverkare rekommenderar att du rengör grillen minst en gång om året – och två gånger är trevligt – för bästa prestanda.

Se till att bränslekällan är avstängd och börja med att avlägsna och skrubba grindarna. Därifrån rengör du grillkomponenterna under gallren, var särskilt uppmärksam på brännrören och torka in lockets inre innan du torkar ner utsidan. Kontrollera din användarhandledning för specifik rengöringskunskap när det är möjligt.

Proffstips: Rena grillar kommer att skapa bättre grillmärken och förhindra den främsta orsaken till att man klibbar – smutsiga grindar.

En detaljerad guide: Hur man rengör din gasgrill

Kontrollera din tank

När din grill är ren måste du bifoga en bränsletank. Propan är den vanligaste bränsletypen för gasgrillar, och de flesta hårdvaru- och livsmedelsbutiker har en tankstation utanför. Första gången du köper en tank blir den dyraste, eftersom du betalar för själva tanken utöver propan men nästa gång du tankar tillbaka, returnerar du den första tanken du köpte och bytte den till en annan till en lägre kostnad.

  Kan jag använda aluminiumfolie i en konvektionsugn?

Spela säkert: Propanktankar ska alltid lagras ute. Det är okej att lämna tanken under grillen så länge den är frånkopplad och täckt med grilldörr, men om du flyttar grillen i ett garage eller en skur behöver tanken vara utanför.

Vad händer med naturgas för grillning?

Naturgas som ett alternativt bränsle till propan för gasgrillar har vuxit i popularitet de senaste 10 åren. Medan kostnaden för att köra en linje för naturgas är oöverkomlig, kostar bränslet mindre på lång sikt. Naturgas smakar “renare” men den är mindre kraftfull än propan. Tänk på naturgas för ett utekök av dina drömmar eller en inbyggd grill, men håll fast med propan om du är en ny eller enstaka grill.

Bli lit.

När propan är ansluten och tankventilen är öppen är det dags att tända grillen.

  1. Se till att grilllocket är öppet.
  2. Vrid en brännare till hög eller “ljus” och tryck sedan på tänd- eller auto-lampan på grillen. När den första brännaren är tänd kan du lätt tända de andra två eller tre brännarna och justera värmen.

Vad händer om min gasgrill inte lyser?

De flesta moderna gasgrillar har ett “manuellt belysningshål” av den anledningen, och vissa innehåller även en matchhållare som är fäst vid grillen (det ser ut som en lång trollduk med ett lock på slutet). Hitta hålet – det kan vara på grillens sida. Ljusa brännaren närmast hålet och försiktigt infoga en tänd match, helst en lång match eller kopplad till grillens matchhållare. Brännaren ska lysa genast.

(Bildkrediter: Joe Lingeman)

  Recept: Minnesota Wild Rice & Mushroomsoppa

De 3 viktigaste sakerna för grillning med gas

Få det varmt!

Gasgrillar behöver tid att förvärmas, precis som kolgrillar, även om de tar mindre tid. En gång upplyst, vrid brännarna till högt och förvärm grillen i 10 till 15 minuter. Efter förvärmning kan du minska värmen eller stänga av brännare efter behov för ditt recept.

Känn dina zoner!

Om du inte vet något annat om grillning men det här kommer du att bli en grillmästare. Zonlagring är en metod för att grilla dessa partners direkt och indirekt värme för maximal effektivitet.

  • Direkt värme tillhandahålls av en brännare eller två uppsättningar till hög eller medelhög och är bäst för searing, snabbkokande grönsaker och räkor.
  • Indirekt värme är en brännare (eller två) bredvid den direkta värmekällan, som är avstängd. Indirekt värme är beroende av konvektion (du måste stänga grillen för att använda den, mer på den nedan) för en långsam värme, ungefär som att baka i ugnen. Den används för att laga kött till rätt inre temperatur eller för att laga grönsaker hela vägen utan att orsaka att utsidan brinner till en skarp.

Läs mer: Vad är skillnaden mellan direkt och indirekt värme?

Dra fördel av locket och toppracket

Förstå när och hur man använder dig grillens lock är en del av att bli en grillmästare. Om du täcker grillen under tillagningen får du del av grillen till indirekt värme, vilket gör jobbet ännu bättre, vilket skapar en konvektionsmiljö. Denna teknik är utmärkt när du har flera måltider på grillen eller ett tätt stycke köttlagning.

Låsa upp locket kan också vrida grillen i en ugn, vilket är utmärkt för att baka på grillen. Var försiktig, dock: Om grillen täcker en mycket varmare matlagning, vilket innebär att du snabbt kan koka tunna biffar eller fiskfiléer. Ett bra recept kommer att berätta när du ska täcka din grill, men när du förstår vad den här tekniken gör kommer du veta när du ska använda den.

  Det viktigaste att veta om lagring av din kniv

Topprack basics: Glöm inte den sekundära hyllan eller toppstativet precis inuti locket. Det är en idealisk plats för smältning av ost på hamburgare eller uppvärmningsbullar för grillade kycklingmackor.

Läs mer: Vad är skillnaden mellan att lämna grillen öppen eller stängd?

(Bildkrediter: Joe Lingeman)

De bästa verktygen för grillning med gas

Många av de verktyg du använder i ditt inomhuskök kan användas för grillning. Din favorit metallspatel, kylskåp och bakpannor kommer att få mycket att använda på grillen. I samma ån finns det tre köksbehov som också måste göras för gasgrillning.

  • termometrar: En digital sondtermometer är ett icke-förhandlingsbart verktyg för grillning. Det kommer att göra dig en mer säker griller samtidigt som dina gäster äter väl kokta kyckling och biff kokta precis som de gillar det. En ugnstermometer hängd från grillens övre rack är också bra om grillen inte har termometer på locket.
  • Långa tangar: Effektivare än ugnsvattnar, ett tillförlitligt par långa tang kommer att tjäna dig bra. “Grilling tongs” eller inte, leta efter ett längre par, säg 16 inches.
  • grillspett: Träspettar kan ersätta många unitasker grillprylar i ett fall. Hoppa över en grillkorg och använd spetsar för att laga både asparges och räkor med lätthet.

5 Essential Grill Recept för nybörjaren

Dessa fem recept är vad vi anser vara de mest grundläggande grillerna. När du mästar kyckling, räkor, fläsk, majs på cob och sparris på grillen, kan du grilla allt!

Vill ha ännu mer gasgrillande godhet?

  • En guide för att få dig att grilla som ett proffs
  • 5 frågor att fråga dig innan du köper en gasgrill
  • Vad är skillnaden mellan en gasgrill och en kolgrill?