Detta är den bästa icke-mjölkmjölken för din spannmålskål

Jag drömmer om mjölk. Jag drömmer om Frosted Mini-Wheats flytande som små frostiga flåtar på ytan av en mycket, mycket full skål.

För mig är självomsorg en skål spannmål som drunknar i mjölk, en teensy återvänder till barndomen full av crunch och socker och fett. Jag vill att varje fling och macka behåller sin kram när de passerar ett miniatyrhav. Jag vill känna den flöjtiga konsistensen av kvarvarande spannmålsmjölk, en munnfull vardaglig dekadens.

Det finns bara ett problem.

Varför jag inte kan dricka koens mjölk

Mjölk och jag bröt upp år sedan, och det var inte ömsesidigt. Jag skulle ha hållit den kvar, men min mage stängde av det förhållandet. Jag ska köpa lite att baka med en gång och sedan bli frestad och dunkla en skål med spannmål. Men chaser för i eftermiddag nosh är alltid en magbesvär som lämnar mig strandsatt på soffan, olycklig och mildt hjärtbruten.

Jag äter knappt flingor längre eftersom jag aldrig känner att andra mjölkalternativ mäter upp. Smaken är av, texturen är alltid för vattnig. Jag har köpt eller gjort en massa olika mjölkar och det är alltid detsamma – inte riktigt rätt. Icke-mjölkmjölk känns som en egen dryckskategori, inte en faktisk ersättning för mjölk, vilket är det jag längtar efter. Jag tänkte allt detta för år och år tills jag smakade Oatly.

(Bildkrediter: Oatly)

Varför Oatly är den bästa icke-mjölkmjölken för spannmål

Oatly har inte en tunn konsistens eller hyper-söt, artificiell smak. Det får mig inte att känna att jag dricker ett grundat vaniljljus eller lämnar en långvarig luftfräschare-esque eftersmak i min mun. Det smakar och känns som helmjölk.

  Vad är en Meze?

Oatly har en sötma som smakar som mjölksötthet och en krämig rikedom som jag aldrig har stött på i en mjölk utan mjölk. Det är nästan oroande, som om jag mager mig för magbesvär och måste påminna mig om att det är coolt, jag kan komiskt överfylla en spannmålskål med Oatly och inte vara alltför bekymrad.

Oatlyts kraft är att den inte känns som en substitution; det känns som det riktiga.

Köp: Oatmilk, $ 25 för sex, 32-uns kartonger

Oatly tror att det skapar “eftermjölkproduktionen”. Deras produkter är glutenfria, mutterfria, veganer och fyllda med fiber. Receptet är mestadels havre och vatten, och kanske häxverk? Skojar bara.

Vilken version att köpa

Det finns tre olika stilar av havremjölk på deras hemsida. Den superrika Barista Edition Oatly har blivit en grundsten för kaffebutiker i mitt grannskap. Jag försökte chokladmjölken och blev wowed av hur mycket det smakade som smält chokladglass, på absolut bästa sätt. Och vanlig havremjölk är en härlig daglig mjölk. Jag har provat barista mjölken på spannmål och älskade det, men den vanliga havre mjölken har mer av en enkel, 2% mjölk vibe.

Oatly är lite svårt att spåra i butiker, där det uppenbarligen börjar få hylla. När jag försökte det kunde jag inte hitta det i mina lokala livsmedelsbutiker och det var allvarligt dyrt på Amazon. Din bästa satsning är att beställa den direkt från deras hemsida, där det är billigare.

Har du provat Oatly? Vad tyckte du?