10 tips för en lyckligare resa till mataffären

Vissa människor hittar matvaror som är tråkiga eller tråkiga – därmed uppföljningen av livsmedelsförsörjningstjänster och måltider – speciellt de av oss som handlar en gång i veckan eller mer.

Under åren har jag antagit några vanor som gör matvaruhandeln enklare eller, vågar jag säga, roligare – även med två barn i släp. Några av dessa råd är försökta och sanna om du verkligen vill göra dagligvaruhandeln lyckligare eller helt enkelt snabbare, medan andra tips gör det möjligt att göra dina stora resor eller pantry-strumpresor mer roliga.

Jag känner mig ofta som en oddball för att jag absolut älskar mataffärer. Denna vecko ritual får mig att känna mig fulländad och jag njuter av rutinen av veckovisa resor till affären som en familj. Det här är en bra sak när du testar recept för arbete och matar också en familj på fyra på en budget, eftersom dagligvaruhandel kan innebära timmar i en butik och flera stopp beroende på veckan och måltidsplanen.

Innan du åker livsmedelsbutik

1. Ät en måltid eller ett mellanmål.

Forskning ger tillbaka de råd som du inte bör handla på tom mage. Vi brukar spendera mer, köpa onödiga saker, när vi rusar eller är hungriga. Vi gör vår lördag morgon frukost en del av vår veckovisa livsmedelsbutik ritual. Att se till att alla är fulla innan vi träffar butiken betyder att både föräldrar och barn är glada.

Försök: Min gyllene regel för dagligvaruhandel

Proffstips: Ta en matlagningslunch eller middag för att äta istället för att laga mat efter din mataffär.

2. Kontrollera försäljningen flygblad online.

Jag är inte en kupongaffär, för att jag ärligt talat inte har tålamod att följa med dem, men jag kontrollerar min mataffärs flygblad online för varje vecka. Detta hjälper mig att planera måltiden kring objekt som säljs eller lagras på säsongsbetonade produkter för frysning eller konservering. De 10 minuter jag spenderar att läsa flyger sparar mig ca 20 dollar per vecka på kött och producerar.

  Kommer rätt behållare att behålla min honungsvätska?

3. Har en lista (organiserad av avdelningen).

Säkert låter jag som allas mamma just nu – ät ett mellanmål, kolla för försäljning, gör en lista – men våra mammor har rätt! Att ha en lista gör att matvaruhandeln blir enklare. Ännu bättre är att organisera din lista per avdelning i den ordning du flyttar genom affären. För de flesta butiker innebär detta att man producerar först, kött, mejeri och slutligen bageriet.

Läs mer tips: 5 tips för smartare dagligvaruhandel

I butiksparkeringen

4. Ta dina egna väskor.

Små segrar leder alltid till lycka, och därigenom kommer ihåg att ta med mina väskor i affären, vilket gör att jag känner mig som en chef. Använd väskor du verkligen älskar och kom ihåg att tvätta dem regelbundet för att hålla dem luktande fräscha och rena. Den övningen kommer att göra dig mer motiverad att använda dem.

5. Parkera nära vagnens retur.

Även med två barn längs med på turen parkerar jag aldrig nära butiken. Jag skulle helst inte stressa över en parkeringsplats innan jag ens kommer in. Istället hitta en plats nära en vagns retur; du kan ta en vagn innan du går in (om den är torr), vilket är särskilt användbart med små shoppare. Men det sparar ännu mer tid efter lossning. Ingen schlepping den tomma vagnen tillbaka till affären.

Ett foto publicerat av cgallary (@cgallary) på

6. Använd en korg i en vagn.

Det här briljanta hacket är från en av våra redaktörer, Christine Gallary: Använd korgar för att avdela din matkorg. Självklart fungerar detta särskilt bra om du handlar för något speciellt, som en födelsedagsfest, tillsammans med din vanliga dagligvaruhandel. Men det är också bra för när du slår på kött eller producerar och behöver hålla dessa ingredienser separerade från bulk eller konserverade föremål. Det hjälper till att hålla skrymmande gröna, som collards eller kale, från att bli krossad också.

  Jag gjorde ett blindprovstest av 8 Aldi Products Versus Name Brands - Så här gick det

Kitchns stora lista med tips, strategier och smarta idéer för framgångsrik dagligvaruhandel

I mataffären

7. Få den fria kakan, vänner.

Människorna bakom disken vill göra din matupplevelse lyckad. Låt deli-disken anställda skära dig något att prova innan du köper. Dessutom erbjuder vår butik gratis frukt eller kakor för barn i vagnar och jag låter alltid mina barn njuta av den kakan för lyckligare (och tystare) livsmedelsbutiker.

8. Lyssna på musik eller din favorit podcast.

Detta råd kommer från assistentmatredaktören Kelli Foster: “Att lyssna på musik eller podcast medan jag handlar gör mig lyckligare när du handlar.” Eftersom många butiker är packade under spetstimmar (eller om du bor i en livlig stad som Kelli, där butiken alltid är upptagen), ger något trevligt i ditt öra en mer trevlig upplevelse.

9. Känn din slaktare, bagare och butikschef.

Jag har en favorit kassör, ​​fru Tina, som känner till mina barns namn och minns deras födelsedagar. Hon tog med sig mango tillbaka för mig från hennes resa till Indien och nu njuter av att äta jicama efter att jag tagit några genom hennes linje. Fru Tina lyser varje mattur som att se en gammal vän. Varma fuzzies åt sidan, att veta resurserna i din butik betyder att du får all insiderinformation (“Mangos är till salu denna vecka, Ms Meghan”) eller kan begära varuhuset något du köper regelbundet.

Läs mer: Du gör det rätt: Livsmedelsbutik

10. Gör ett spel av det.

Så om du trots att du följer alla dessa tips fortfarande känner dig skarp om livsmedelsbutiker, prova det här: Hur snabbt kan du komma in och ut ur affären? Eller hur mycket pengar kan du spara i veckan? Med mina barn spelar vi ibland alfabetet medan vi kryssar gångarna.

  Italienskt Recept: Fiocchetti med Päron och Parmesan Cream