Hur man gör Vanilla Magic Cake

Magiska kakor är en underbar wonder för folk som älskar massor av olika texturer i sina desserter. Öppen är skarp och guldbrun; luftig som en gossamer ängelmatskaka. Centret är custardy, flanliknande och krämig. Botten är ett tätt lager – inte riktigt en tårta och inte riktigt en vanilj och helt läcker.

Med några få kartonger med ägg, några gallon mjölk och några kokkärl började jag resan för att skapa ett magiskt tårtacept som fungerar varje gång. Efter några tester blev det klart att man gjorde en vaniljmagikakaka. Det finns fem små tekniska knep som hjälper till att göra magisk tårta arbete. Följ dem och se magiken hända varje gång.

Vaniljguldkaka: Se videon

5 tips för Perfect Magic Cake varje gång

1. Använd rätt storlek pan.

Det här kan verka självklart, men i detta recept är det kritiskt. Volymen av ingredienser i detta recept bakas tillförlitligt till en magisk tårta om du använder en 8-tums fyrkantig pan som är två inches djup. En panna som är för stor kommer att vara för grunt för att vaniljan ska bildas.

(Bildkrediter: Maria Siriano)

2. Piska dessa äggulor.

Blandningen av äggulor, råsocker och vatten behöver blåsas för hand, med en stativblandare med vispfäste eller med en handhållen mixer tills sockret är upplöst. Äggulv-socker-vattenblandningen måste vara mycket fluffig, mycket skumaktig och en mycket blekgul – nästan vit – och tar ungefär fem minuter. Du behöver denna ovanliga bas för att göra jobbet så att kakans topplager fungerar.

3. Rör, fäll inte, piskade äggvita.

Detta är kritiskt för detta recept. Äggvittorna, piskade till styva toppar, är omrörd försiktigt in i smeten med massor av små, fluffiga klumpar som lämnas bakom. Du vill inte att den piskade äggvita löses helt eller ger hela smeten någon form av traditionell förhöjning eller till och med en tändning. Olika mål kräver olika tekniker, så lägg till vad du kanske vet om att lägga i äggvita och prova.

(Bildkrediter: Maria Siriano)

4. Baka vid låg temperatur.

De flesta kakor bakas vid 350 ° F och ett sällsynt fåtal vid 325 ° F. Detta är en av de sällsynta som bäst baktas vid 325 ° F. Centret är en vanilj och behöver långsam bakning för att laga mat i gräddig yumminess. Se till att du har en ugnstermometer för att säkerställa att du bakar detta på rätt temp.

5. Med magisk tårta är det svårt att berätta om det är klart, så sök efter tecken.

Magisk tårta görs bakning när sidorna är inställda, centrerar wobbles lite, och toppen är en varm brun. Du kommer inte att kunna använda en traditionell tårtestare eller toppen av en skarp kniv, eftersom det alltid kommer att bli lite våt.

6. Magisk tårta behöver tid att vila och utveckla.

Som en god vanilj eller ostkaka behöver magi kakan tid att komma till rumstemperatur och tid att sitta i kylskåpet (täckt lätt) för att verkligen bli bästa. Kyl i minst fyra timmar och upp till 12 före servering. (Det kan serveras vid rumstemperatur eller något kylt.) Det kan till och med lagras i kylskåpet i några dagar (igen, täckt lätt). Till skillnad från de flesta kakor kommer det inte att bli gammalt i kylskåpet.


Se vår säsongsversion: Pumpa Magic Cake


(Bildkrediter: Maria Siriano)