10 smarta sätt att använda frossen broccoli

(Bildkredit: Kelli Foster)

Frysta grönsaker är en av mina hemliga vapen för snabba och hälsosamma måltider. Broccoli har varit i kraftig rotation på senare tid – vi tar en påse ur frysen och om några minuter är den redo att användas på oväntade sätt i alla slags disk.

1. Sauté det eller steka det för en sidovägg.

Medan det finns nästan en oändlig mängd sätt att använda frysta grönsaker, är min go-to vanligtvis som en sidovägg. Du skulle kunna enkelt avfrostning och värme, men det är verkligen värt att ta det extra steget till sauté eller steka det för lite mer. Men kom ihåg att den frysta broccoli inte är lika fast som frisk, så planerar att sänka kocktiderna nästan i hälften.

→ Recept: Garlicky Rostad Broccoli

2. Lägg till en gryta.

En av de bästa sakerna med grytor är deras mångsidighet. Oavsett om du är ute av färskt, eller om du bara vill lägga till fler grönsaker, är det här ett bra sätt att använda fryst broccoli.

→ Recept: Tomat, Tomat, Broccoli & Mozzarella Pasta

Recept: Broccoli & Spaghetti Frittata

(Bildkrediter: Vanessa Barrington)

3. Använd den i en strata eller frittata.

Vem sa broccoli var bara till middag? Avfrost några koppar och lägg den till din favoritlag eller frittata för brunch. Du kan till och med använda den som en omelettpåfyllning.

→ Recept: Broccoli & Spaghetti Frittata

4. Använd den i en stekpanna.

Om du är ute av färsk broccoli, tina av lämplig mängd frusen broccoli och kasta den i wok. Tänk på att eftersom det inte är lika fast som fräsch broccoli blir kocktiden kort och snabb. Bara nog för att få det uppvärmt genom.

  10 enkla middagsidéer för sista minuten måltider

→ Recept: Spicy Broccoli Tofu Stir-Fry

5. Gör det till en pizza-toppning.

Ja till grönsaker på pizza! Nyckeln till att göra frusen broccoli med en stand-out pizza toppning är att se till att bli av med allt överskott av vatten. Det bästa sättet att göra detta (och lägga till mer smak i processen!) Är att kasta den med lite olivolja och rosta den i ugnen i 1 till 15 minuter.

→ Hur man gör fantastisk pizza hemma

6. Kasta den med pasta.

En av mina favorit sätt att liva upp en vanlig skål pasta är att lägga till några frysta grönsaker. Om du klibbar med en grundläggande tomatsås, laga den frysta broccoli rätt i såsen genom att tillsätta den några minuter innan såsen är klar.

→ Recept: Kyckling och Broccoli Penne Pasta

Recept: Broccoli & Feta Pesto

(Bildkrediter: Tro Durand)

7. Omforma det till en pasta sås.

Du kan också förvandla frusen broccoli till en pasta sås. Vilken typ av gröna, inklusive broccoli, kan användas för att göra pesto sås. Och eftersom denna sås börjar med ångad broccoli, fungerar de frysta grejerna som en charm när den är avfrostad.

→ Recept: Broccoli & Feta Pesto

8. Blanda den i en soppa.

Oavsett om recepten kräver det, är soppor rätt för fryst broccoli. Och det bästa är att du inte ens behöver tina den först. Lägg det rätt till soppan som det lagar mat. Bara lägg inte till det för tidigt, eller du kommer att hamna med mushy broccoli.

9. Använd den som en taco eller burrito fyllning.

När det gäller tacos och burritos går allting. Det är ett bra sätt att förlita sig på mat jag redan har, som starka frysta grönsaker. Du kan antingen ge fryst broccoli en snabb ånga eller kasta de frysta floretterna med lite olivolja och steka dem i ugnen i 1 till 15 minuter.

→ Recept: Frysvänlig rostade grönsaksbritritos med svarta bönor och ris

10. Lägg den till en risskål.

Ris och kornskålar är en standby för snabba, lätta middagar – och att lägga till fryst broccoli är ett enkelt sätt att smyga in mer grönsaker där inne.

→ Recept: Chicken Rice Bowls med honung-senapssås

Vad är ditt favorit sätt att använda frusen broccoli?

Det här inlägget har blivit uppdaterat – först publicerat januari 2010 av Joanna Miller.