10 sätt att vrida fläsk eller kyckling till lunch för veckan

Oavsett om du sakta-kokade en fläskskulle eller rostade en kyckling på söndagen eller du bara plockade upp rotisserie kyckling på din veckovisa shoppingresa, strimlad fläsk och kyckling är smarta verktyg att ha runt. När vardagsluncher alltför ofta känns oinspirerande och inaktuella, sprider de båda mångsidiga proteinerna normen. Kombinera dem med några extra ingredienser för att göra lunch något du faktiskt ser fram emot. Här är 10 idéer för att komma igång.

Hur man ritar eller skakar kött

Det finns ett antal sätt att få till en behållare full av strimlad fläsk eller kyckling för dina luncher. Våra favoriter är beroende av ugnen eller långkokaren för att laga upp ömt kött som kommer att vara saftigt hela veckan.

Få teknikerna

  • Hur man lagar (och strimlar) en fläskskulder för dragkött
  • Hur man gör den bästa drabbade fläsken i den långsamma kokaren
  • Så att steka den perfekta kycklingen
  • Hur man gör lätt strimlad kyckling i långsam spis

Pulled Pork Tacos

(Bildkrediter: Apartment Therapy)

1. Montera tacos.

Ta några majs tortillor och fyll sedan dem med några av det uppvärmda strimlad köttet och dina övermålningar, som tskad avokado, strimlad kål och en sked stor burk salsa för snabba tacos. Om du äter lunch på ditt skrivbord, packa bara upp fixningarna och montera på platsen.

Få ett recept: Pulled Pork Tacos

2. Gör en burrito skål.

Glöm den kostsamma burrito skålen på din närmaste lunchplats och montera en själv med hjälp av övertryckt fläsk eller kyckling. Om du redan har kokt ris till hands, är du ännu närmare att gräva i en god lunch.

  En vecka med enkla rostfria middagar, serveras med ris

Få ett recept: One-Pan BBQ Chicken Burrito Bowl

3. Lägg till Jarred Pastasås för en snabb ragu.

Om du längtar efter en liten röd sås till lunch, lägg till drakt fläsk eller kyckling till jarred marinara medan du värmer upp det för en snabb ragu som är perfekt över pasta eller polenta.

Lära sig hur: Hur man gör en snabb skål med Polenta i mikrovågsugnen

Italienska kyckling sallad smörgåsar

(Bildkredit: Kelli Foster)

4. Stuff en smörgås eller wrap.

Toss som drog fläsk med BBQ sås och du har en lätt dragit fläsk smörgåsar vid dina fingertoppar. Strimlad kyckling gör det möjligt för en snabb kyckling sallad att lägga till smörgåsar.

Få ett recept: Pulled Pork Sandwiches

(Bildkredit: Katie Webster)

5. Överst en sallad.

Upp proteinet av någon sallad genom att lägga på det med dragit kyckling eller fläsk. Det är det snabbaste sättet att ge din lunchsallad lite uppehållskraft.

Få ett recept: Sesam Kyckling Selleri Rootsallad

6. Slå den i äggröra.

Ingen har någonsin sagt att ägg är bara frukostmat. Gör dem extra välsmakande och tillfredsställande men lägg till köttet i stekpannan medan du krypterar. Riven ost och en handfull hackade färska örter skulle inte skada heller.

Lära sig hur: Hur man gör mjuka, krämiga äggröra

Hur man gör den bästa Cheesy Quesadilla

(Bildkredit: Emma Christensen)

7. Griddle a quesadilla.

En ostliknande quesadilla är lunchtidskomfort på sitt bästa. Stuff drog fläsk eller kyckling innanför griddling det för att göra det ännu bättre.

  Recept: Vegan Creamy Curried Blomkålssoppa

Lära sig hur: Hur man gör de bästa Cheesy Quesadillas

8. Gör en grillad ost.

Samma regel gäller här: gooey ost + varmt strimlat kött = en vinst. Upp ditt grillade ostspel genom att lägga till det kvarvarande köttet.

Krossa inte: 5 misstag att undvika när du gör grillad ost

(Bildkredit: Emma Christensen)

9. Lägg till en pasta eller sädessallad.

Pasta- och salladssallader är bra framstegsmöjligheter för lunch – gör en på söndag och gräva in den hela veckan. Toss drog fläsk eller kyckling till ditt favorit recept för proteinökning.

Få ett recept: BBQ Chicken & Macaroni Salad

10. Stuff en bakad potatis.

Du kan verkligen göra en bakad potatis i en måltid genom att fylla den med mer än bara smör eller gräddfil. Fyll en delad potatis med det uppvärmda strimlade köttet och allt annat som du längtar efter som salsa, pesto, kvarstekt rostade grönsaker eller ost för att göra en extra stor lunch.

Lära sig hur: Så att baka en potatis i mikrovågsugnen