10 Populära svamprecept att göra just nu

(Bildkrediter: Damn Delicious)

Svampar är en allvarligt underskattad grönsak. De gömmer sig ofta i bakgrunden och spelar den stödjande rollen i stället för att ha sin tid i rampljuset. Men inte längre. Dessa 10 väldigt populära svamp recepten sätter svampar framför och centrum, där de hör hemma.

Det är dags att vi hylla den köttiga mäktiga svampen!

1. Skivor Pan Vitlök Smörströmmar från Damn Delicious

På ca 20 minuter kan du ha denna lätta maträtt på bordet. Kasta bara några cremini svampar med smör, vitlök, citron, timjan, rosmarin, salt och peppar och stek dem tills guldbrun.

(Bildkrediter: Joe Lingeman)

2. 15-Minute Parmesan-Thyme Svamp

Dessa svampar är också en snabb sidrätter! De behöver lite mer praktiskt arbete än de ovan, eftersom du måste suga dem på spisen istället för att låta dem göra sin sak i ugnen, men de är fortfarande mycket lätta.

(Bildkrediter: Receptkritikern)

3. Creamy Balsamic Mushroom Skillet från receptkritikern

Denna en-pan måltid är den snabba och fina middag du letat efter. Jag menar, kan du verkligen gå fel med kyckling, svamp, bacon och grädde? Jag kommer inte att ljuga och säga att detta inte är en rik maträtt, men balsamvinäger och persilja garnering hjälper till att skära den lite.

(Bildkredit: Lauren Volo)

4. 15-Minute Buttered Balsamic Svamp

Vi vet redan att när du har sauté eller grillat svamp har du en vinnande rätter, men vad händer när du lägger till smör och balsamvinäger? Ren magi. Med en strö av färska örter, en torka av brunt socker och en sojasausdryck, är det säkert de mest komplexa smaksatt svamparna du någonsin har haft.

  15 Snackrecept att göra under hela helvetet

(Bildkrediter: Receptkritikern)

5. Creamy vitlöksparmesan svampar från receptkritikern

En bit av dessa gräddiga paprikor i parmesan och du kommer att vara övertygad om att grönsaker kan vara verkligen dekadenta. Med smör, tung grädde, gräddeost och parmesan kommer denna maträtt att göra en svamplösare av någon.

(Bildkrediter: Joe Lingeman)

6. Lätt Balsamisk Glasat Biff Tips & Svampar

Biff tips är en billig skära av nötkött som sakkunnigt suga upp marinader, som denna soja och balsamic en. Kasta några svampar i pannan efter köttet är klart, tillsätt mer ättika och en smörj smör, och du har middag guld.

(Bildkrediter: Hur söta äter)

7. Portobello svamp Galette med smör Gruyere skorpe från hur söt äter

En galette är pajens avslappnade kusin. Och medan galettes kan vara söta eller smakliga, är det inte varje dag som du ser en svamp-fyllda galette. Men det ger perfekt mening – den rika, buttery skorstenen och den krämiga svampfyllnaden är en match gjord i himlen. En skiva av detta med ett kallt glas vin låter helt gudomligt.

(Bildkrediter: Joe Lingeman)

8. Miso-Buttered Svamp och Nudlar

Denna måltid kommer tillsammans om 20 minuter, men det smakar som att det kokas för långt längre. Det är allt tack vare bruna svampar och en rik miso smörsås, som ger maträtten stor umami smak.

(Bildkrediter: Joe Lingeman)

9. Slow Cooker Cream of Mushroom Soup

Nästa gång du har ett behov av grädde med svampdräksoppa, hoppa över den konserverade sorten och gå istället till den hemlagade rutten. Med hjälp av den långsamma kokaren lovar jag att det är nästan lika lätt som att öppna en burk – och resultaten är mycket bättre.

  Denna Slow Cooker Cashew Chicken är bättre än Takeout

(Bildkrediter: Maria Siriano)

10. Bakad svamp risotto med karamelliserade lökar

På så sätt får du en risotto-äcklig maträtt utan att stå vid spisskammaren hela tiden. Skålen händer bara att vara vegan, men mellan köttiga svampar och salta karamelliserade lök skulle du inte ens veta. Om du äter mejeri säljer en surkräm eller mascarpone på toppen verkligen dealen.