10 enkla middagsidéer för sista minuten måltider

I min matplan arsenal finns en lista med tillförlitliga recept. Jag håller på vänteläge för nätter, jag måste kasta middag tillsammans i en nypa. Oavsett om jag sitter fast på jobbet sent, bestämmer mig för att hoppa in i en yogaklass i efterhand, eller mina planer med vänner faller igenom, jag mår bra att veta att det finns några provade och äkta middagsmycken som jag kan dra ihop med grunderna från skafferi , kylskåp och frys, och med minimal ansträngning.

Från pesto tortellini med grönsaker till 10-minuters tacos, här är 10 enkla måltider som är lätta att kasta ihop i sista minuten.

1. Pesto Tortellini med rostade grönsaker

Det här är en middag som låter och ser lite fin ut, men det kunde inte bli enklare. Ta en påse tortellini från frysen, en burk pesto från skafferiet (bonus om du har hemlagad pesto som hänger i frysen), och vilken typ av kvarstående rostade grönsaker stashed i kylskåpet och middagen är klar.

(Bildkredit: Lauren Volo)

2. 10-Minute Black Bean Tacos

Jag vet att jag alltid kan räkna med att ha tortillor i kylskåpet och en burk bönor i skafferiet (om du inte har svarta bönor, använd vilken sort du har), vilket innebär att en lätt taco middag är bara några minuter bort.

(Bildkredit: Kelli Foster)

3. Curried Chickpea & Spenat Bakad Potatis

Om jag inte redan har en förkokt bakad potatis (vit eller söt) i kylskåpet, är det lätt att poppa i ugnen eller mikrovågsugnen medan du sätter i en snabb sats med karrykryddad kikärter och gröna.

  10 fantastiska måltider för att laga mat med kokosmjölk

(Bildkredit: Lauren Volo)

4. One-Pot 30-Minute Zoodles och köttbullar

Detta är den främsta orsaken till att jag hela tiden håller köttbullar i frysen. Kasta dem med en röra med zucchini nudlar och lite burksås, och en enkel, tillfredsställande middag väntar.

(Bildkrediter: Joe Lingeman)

5. Den enklaste ost och grönsaken Frittata

Frittatas är så ofta min rädda nåd vid middagstid. Jag vet att jag alltid kan räkna med ägg i kylskåpet och ett sortiment av grönsaker, örter, ost och kanske till och med kvar köttstycken, som är alla rättvisa spel i detta bakade äggmat.

(Bildkredit: Lauren Volo)

6. Lätta Blomkål Ris Burrito Skålar

Dessa weeknight burrito skålar har varit på upprepa i min måltidsplan sedan jag först gjorde dem tidigare i år. Jag toppar typiskt det uppvärmda blomkålriset med en medley av chilispannad bönor och majs, avokado eller en scoop guac, salsa, en grekisk yoghurtdocka och eventuella kvarvarande kött eller rostade grönsaker som jag har i kylskåpet.

(Bildkredit: Lauren Volo)

7. Ostiga grönsaker smälter

Dessa veggie smälter svara på samtalet för enkel komfortmat efter att du har haft en av de där dagar. De ger den välkända komforten av grillad ost, med en stor dos av grönsaker och en tjusig Dijonaise som bringar allt tillsammans.

(Bildkredit: Lauren Volo)

8. Weeknight Vegetable Stir-Fry

Ta några grönsaker som dröjer i kylskåpet, vispa ihop en snabb sås, och på mindre än 20 minuter kommer du att tucka i middag. Alla grönsaker är rättvisa spel i min bok, och jag gillar att massa upp det här med lite kubad tofu eller kvarvarande kött.

  Vad är skillnaden mellan rökt lax och lox?

(Bildkredit: Lauren Volo)

9. En-Pot Pasta Puttanesca

Spaghetti puttanesca är en måltid som gör att du känner dig som en riktig underbar superhero. Med några pantry ingredienser det sammanfaller i ungefär samma tid det tar att normalt koka en kruka med vatten och laga spagetti.

(Bildkredit: Lauren Volo)

10. Tomat Kikärtsallad

Denna måltidsvärda sallad kommer ihop vid ett ögonblick, och visar sig alltid tillfredsställande. Jag gillar att kasta i lite feta om jag har det till hands och servera en bit av crusty bröd på sidan.