Varför ska du äta Kabocha Squash, Pumpkins sötare kusin

(Bildkrediter: padu_foto / Shutterstock)

Flytta över, socker paj pumpor och butternut squash: läckra kabocha squash är nu allmänt tillgänglig och ger dig en körning för dina pengar. Har du provat den här läckra japanska pumpan ännu?

Varför Kabocha Squash?

Kabocha squash är väldigt söt och har en fluffig kastanjestruktur som liknar en sötpotatis korsad med en pumpa. Den används i stor utsträckning i Asien, särskilt Japan och Korea, där den stekas i tempura, stuvad eller till och med används i desserter. Matantropologer har bestämt att squashen härstammar i Mesoamerica och sedan fördes till Asien av portugisiska.

Full av beta karoten, järn, vitaminer och andra bra saker, kabocha är också extremt bra för dig. Det är mindre än de flesta vinterkvashor, så det är perfekt för enkla portioner eller små hushåll.

(Bildkredit: Christine Gallary)

Köpa och lagra Kabocha Squash

Kabocha squashar är knäböjda och har en matt finish. De är vanligtvis en mörkgrön i färg med några svaga ränder eller stötar, men det finns några sorter som är ljusorange på utsidan. Köttet inuti är en ljus orangefärgad.

När du köper kabocha, välj squash som är tunga för sin storlek. Skallen ska vara matt och fast utan blöta fläckar. De ljusa kulorna på den gröna skalen är normala. Kabocha squashar är vanligtvis tillgängliga på sensommaren till början av hösten och kan lagras som andra hårda vinterkvashor i upp till en månad under svåra, torra förhållanden.

Matlagning Kabocha Squash

Kabocha squash är mångsidig – det kan stekas eller ångas och används på ungefär samma sätt som andra hårda vinterkvashor som butternut eller pumpor. Prova det i din nästa pumpa paj eller renad soppa!

  Vad är skillnaden mellan yams och sötpotatis?

Kabocha Squash Soup med granatäpple och Pepitas

(Bildkrediter: Tro Durand)

Kabocha Squash Recept

  • Savory Kabocha Tofu Pie
  • Kabocha Squash Soup med granatäpple och Pepitas
  • Savory Kabocha Squash Panna Cotta
  • Koreansk Pumpa Gröt Med Ris Dumplings (Hobakjuk)

Uppdaterad från ett inlägg som ursprungligen publicerades i juli 2008.